Efter kontanthjælpsloftet: Flere fattige familier får nej til sommerferiehjælp. Det går især ud over børnene, lyder det fra ekspert.

Kontanthjælpsloftet sænkede sig over den fattigste del af befolkningen i oktober 2016 og sendte flere familier ud i fattigdom.

Derfor har de velgørende organisationer i år været nødt til at sige nej til flere familier og deres børn, der har søgt om organisationernes feriehjælp.

En af dem er Dansk Folkehjælp, der i år har sagt nej til ni ud af ti familier, der har søgt om et ferieophold.

Sidste år sagde de nej til seks ud af syv.

46 procent af ansøgerne svarer, at de søger fordi, de er påvirket af kontanthjælpsloftet.

Det fortæller Klaus Nørlem, generalsekretær i Dansk Folkehjælp.

- Det betyder, at flere familier er henvist til ferie i baghaven i stedet for en ferietur, hvor de får mulighed for at føle sig som alle andre. En uge med aktiviteter, et feriehus og sandsynligvis også et varmt måltid mad hver dag, siger han.

Dansk Folkehjælp har nu planer om at skruer op for tilbuddene til familier. Sidste år skruede de op for deres tilbud til børnene.

Det er også afgørende især for børnene, at de og deres familier får mulighed for at komme på ferie, mener Helle Antczak fra Center for Social arbejde.

- I ferien er de er henvist til at være mere i eget hjem. Det tvungne samvær, ved vi fra forskningen, kan øger risikoen for konflikt, omsorgssvigt og vold. Paradoksalt nok går det ud over børnene, når forældre føler sig skamfulde over ikke at kunne give deres børn det, andre kan, fortæller hun.

Abdi-Rashid Guled fra Vollsmose var en af de heldige, der sammen med sine to piger kom med Dansk Folkehjælp på ferie.

- Jeg har ikke penge til at rejse med dem. Vi kan selvfølgelig finde på noget derhjemme og, det gør vi. Vi kan tage til Stige ø eller til Skovsøen i Odense. Men her får de en oplevelse af at rejse, og de får nye kammerater, siger Abdi-Rashid Guled.

 

 

 

  • Jørgensen_Kristina_Lund_(2015)_15

    Af:

    Jeg har siden 2012 været uddannelsespolitisk journalist på Samfundsredaktionen med ansvar for at dække for uddannelse og dannelse af vores børn. Fra vuggestue til de højere læreranstalter. Jeg har været på Fyens Stiftstidende siden 2005 og har tidligere skrevet for weekendredaktionen, erhverv, web, og tillæg. Jeg bor i Odense og har tre børn.

Mere om emnet

Se alle
6
Fattig ferie: Mange familier har ikke råd

Fattig ferie: Mange familier har ikke råd