Ingen fejl fundet på ulykkesbussen


Ingen fejl fundet på ulykkesbussen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FEJLFRI: Ulykken må skyldes chaufførens uopmærksomhed, vurderer politiet indtil videre
Der er ikke fundet tekniske fejl på den danske turistbus, der søndag forulykkede ved Euskirchen i Tyskland, hvor to unge mænd mistede livet.

Det oplyser en talsmand for statsadvokaturen i Köln til TV 2/Nyhederne. Talsmanden vurderer, at ulykken sandsynligvis skyldtes et øjebliks uopmærksomhed hos chaufføren. Chaufføren er tilbage i Danmark, men for chokeret til at udtale sig til medier.

Ifølge de oplysninger, jeg har fra det tyske politi, har hastighedsgrænser og køre/hviletidsbestemmelser været overholdt, ligesom blodprøverne foretaget af chaufføren ikke viser tegn på alkohol, medicin eller blodpropper, men det gør jo ikke ulykken mindre tragisk, siger Kim Iversen fra vognmandsfirmaet Iversen Busser i Bække i Midtjylland.

Selskabet har i alt 140 køretøjer og omkring 200 ansatte, hvoraf størsteparten er chauffører. Den forulykkede dobbeltdækkerbus med 63 passagerer var fra 2000 og havde umiddelbart før afgangen til Spanien været på et rutinemæssigt sikkerhedstjek på et værksted 15. juli.

Chauffør chokeret

- Vi foretager altid et ekstra sikkerhedstjek på vores busser, inden de skal på langfart. Desuden overholder vi naturligvis den gældende lovgivning om, at busserne skal synes én gang om året, siger Kim Iversen.

- Chaufføren har det efter omstændighederne godt, men er naturligvis stærkt påvirket af hændelsen og har brug for ro, hvilket jeg håber på, medierne vil respektere, siger han.

Kim Iversen understreger, at han indtil videre kun har sparsomme informationer om ulykken.

- Jeg afventer rapporten fra den tyske havarikommission og kan på nuværende tidspunkt ikke komme med gisninger om mulige årsager til ulykken, siger han.

Kim Iversen oplyser, at han i samarbejde med sine partnere vil arbejde på at gøre passagerlisterne i forbindelse med busrejser mere udførlige, så de også vil indeholde kontaktoplysninger på de pårørende.

- Vores tanker er hos de involverede og deres pårørende. Hos Iversen Busser kommer sikkerheden altid i første række, men vi beklager dybt den ulykkelige hændelse, siger han.

Ingen fejl fundet på ulykkesbussen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce