Ingen ballade: Banegård flyder over af venlighed

Foto: Lone Schaumann

Ingen ballade: Banegård flyder over af venlighed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På Banegården i Odense var der fredag eftermiddag fyldt op med mere end den sædvanlige myldretidstrafik. Mad, vand og frivillige bugnede på perronen mellem spor 3 og 4.

Lyden af klapsalver overdøver næsten IC3-togets buldren. Det er fredag eftermiddag kl. 17.25, og toget mod København har lige sat i gang. Tilbage på perronen står en kæmpe flok frivillige og klapper toget på vej.

- Nårhh, hvor er hun cute, hviner en af de unge piger på perronen. Hun står og vinker til en af de mange flygtninge inde i toget, en far, der står og holder sin babypige, som griner over hele hovedet. Han smiler og vinker tilbage.

Og selvom der lige er blevet uddelt madposer og vand til flygtningene i toget, er der masser tilbage. Overalt på perronen mellem spor 3 og 4 står der kasser med vand, capri sonne, mad, bleer, hjemmebagte boller og meget andet. Det minder mest af alt om festivalgængeres forråd på vej til en Roskilde Festival. Eller en skoleklasse på vej på lejrtur.

Vil bare gerne hjælpe

De mange frivillige, der står samlet sammen på perronen kommer ikke fra nogen organisation, de er kommet af sig selv, eller har set opslag på Facebook. Sammen har de brugt det meste af dagen på at samle penge ind til al den mad og drikke, der nu står i en stor bunke på perronen. Det fortæller 19-årige Rasha Ahmad:

- Jeg har personligt stået og bagt, der er nogle moskeer, der har doneret penge, og så har vi gået rundt og samlet penge ind via mobilepay, fortæller Rasha, der flygtede fra Irak, da hun var en lille pige. Men det er ikke derfor, hun er her i dag, pointerer hun.

- Jeg ser nogle mennesker, der har brug for hjælp. Det har intet med min kultur, min religion eller noget som helst at gøre. Jeg vil helt simpelt bare gerne hjælpe, siger Rasha Ahmad, der blev student i sommer og nu tager et sabbatår som lærervikar.

At skabe dialog

Anita Gottlieb er en del af Venligboerne i Odense, og hun er taget til banegården for at støtte op og sørge for, at det hele foregår på en rolig og værdig måde, fortæller hun.

- Der er en masse unge, der er meget ivrige for at hjælpe, og det er rigtig fint. Men det er rigtigt vigtigt at vi bevarer roen og skaber plads til de andre passagerer på perronen. Jeg er her for at komme i dialog med de unge mennesker, siger Anita Gotlieb, der snakker og giver hånd til flere fra den store flok af frivillige.

IC3-toget forsvandt i horisonten, og tilbage er nu blot de frivillige og al deres mad. Og her bliver de ved med at være. Så længe der er brug for det.

TV2Fyn var tidligere fredag med inde i et af togene, se klippet her:

Ingen ballade: Banegård flyder over af venlighed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce