Indsats mod kvindehandel for slap


Indsats mod kvindehandel for slap

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I forlængelse af EU-politikeres kritik af den danske indsats mod kvindehandel, kalder SF regeringens indsats på området for slap. V vender kritikken imod EU

Indsatsen mod handlen med kvinder kan gøres bedre.

Det er SF og Venstre sådan set enige om.

Men mens SF skyder på regeringen og mener, at den danske indsats er for slap, peger Venstre på, at EU kan og bør gøre mere.

Reaktionerne kommer efter, at danske EU-parlamentarikere fra Venstre, Socialdemokraterne og SF har kritiseret den danske indsats mod handel med kvinder.

SF's ligestillingsordfører, Pernille Vigsø Bagge, melder sig i koret, der kritiserer den danske indsats:

- Det passer ikke, når regeringen påstår, at bekæmpelse af den voksende kvindehandel er et væsentligt fokusområde.

- Regeringens indsats er for slap, siger hun.

Hun henviser til, at justitsminister Lene Espersen (K) i december 2006 sagde, at samtlige politikredse inden udgangen af 2007 skulle have udarbejdet konkrete efterforskningsoplæg rettet mod prostitutionens bagmænd og have iværksat konkrete efterforskninger mod prostitutionens bagmænd uden at afvente anmeldelser samt have foretaget kontrolbesøg på samtlige kendte bordelvirksomheder.

- Men i 2008 er det stadig en kendsgerning, at bagmændene i prostitutionsmiljøet fortsat tjener styrtende med sorte penge og har særdeles gode arbejdsbetingelser i Danmark, hvor profitten er enorm og risikoen minimal, siger Pernille Vigsø Bagge.

Hvor er EU?

Venstres socialordfører, Ellen Trane Nørby, er enig i, at der kan gøres mere for at komme handlen med kvinder til livs. Men hun er helt uenig i, at regeringens indsats for slap, og peger derimod ned på EU.

- EU burde have et mere fælleseuropæisk fokus på at gøre noget her, for det handler også om, at EU-lande som Rumænien, Bulgarien og også de baltiske lande er storleverandører af kvinder.

- Og EU er nødt til at spille en meget større rolle, når det handler om at hjælpe de handlede kvinder fra Afrika og Syd- og Mellemamerika, når de sendes hjem.

- Det er oplagt, hvis de danske EU-parlamentarikere presser på i forhold til, hvordan EU's budget bliver brugt.

SF har justitsministeren i samråd den 4. september for blandt andet at få status på de mange tiltag, som ministeren i 2006 lovede ville være søsat i 2007, men som endnu ikke er sat i gang. (ritzau)

Indsats mod kvindehandel for slap

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce