Indiske agenter: Holcks celle står klar


Indiske agenter: Holcks celle står klar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En enecelle i Indien står klar til dansk våbensmugler. Først skal landsretten dog beslutte, om han kan udleveres.

Den indiske efterretningstjeneste CBI har på forhånd gjort klar til den danske våbensmugler Niels Holck i Alipore-fængslet i den indiske storby Kolkata.

Det fortæller efterretningstjenestens chefanklager, Ilyas Khan, der er rejst til Danmark for at overvære udleveringssagens andet kapitel i Østre Landsret.

- Vi har allerede en celle klar til ham - endda med ventilator, siger chefanklageren og fortsætter:

- Han skal sidde i enecelle. Han har jo givet udtryk for, at han frygter overgreb fra sine medfanger, men det behøver han ikke i enecellen.

I det hele taget afviser Ilyas Khan enhver snak om, at danskeren Niels Holck risikerer dårlig behandling i det røde murstensfængsel i det centrale Kolkata.

- Alipore-fængslet er ikke så slemt. Fængslets funktion er ikke at straffe, men at få de indsatte på rette spor igen, siger Ilyas Khan.

Den melding står i skarp kontrast til vidneudsagn fra den britiske våbenhandler Peter Bleach, der onsdag i Østre Landsret afgav en detaljeret forklaring om, hvordan han var blevet mishandlet i indiske fængsler.

Peter Bleach deltog i Niels Holcks nedkastning af våben over Vestbengalen i 1995, men blev i modsætning til danskeren anholdt i Indien og afsonede otte år i blandt andet Alipore-fængslet.

Men den høje brites vidneudsagn skal man ikke tro på, mener Ilyas Khan.

- Peter Bleach løj i retten. Vi slår slet ikke på folk, som han beskrev det, siger Khan og henviser desuden til britens nuværende fysiske form:

- Ville han stå så rank i dag, hvis han virkelig var blevet udsat for det, han hævder.

Med torsdagens procedurer er der sat prop i parternes argumenter i landsretssagen om eventuel udlevering af den 49-årige dansker.

Nu er det op til de fem landsdommere at tale sig frem til afgørelsen, der enten freder Niels Holck eller sender ham østover til den ventende celle.

Landsrettens kendelse afsiges tidligst i næste uge.

Indiske agenter: Holcks celle står klar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce