Indisk glædesrus i Danmark

Mr. Joginder Singh havde en glad fynsk aften efter den indiske OL-triumf.
Foto: John Fredy

Indisk glædesrus i Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den første individuelle OL-guldmedalje til det mægtige land kan få stor betydning

Det er slut med at vise klippekortet for inderen Abhinav Bindra.

Det mægtige lands jernbaneminister Lalu Prasad har netop tildelt Mr. Bindra et livslangt frikort til det indiske jernbanevæsens luft-konditionerede 1. klasse.

For Abhinav Bindra blev forunderligt nok den første inder, der hentede en individuel OL-guldmedalje. Og vi taler om hele OL-historien.

Abninav Bindra sejrede i 10 meter luftriffel for mænd, og det hensatte folket i Calcutta, New Delhi og Mumbai i jubel, fordi en OL-forbandelse nu er brudt.

- Togfrikortet for livstid skal inspirere andre indere til at gentage trumfen, udtalte minister Lalu Prasad.

Selv i Odense og over det danske land er luftriffelskyttens OL-guld med til at hæve stemningen.

- I forvejen fejrer vi Selvstændighedens Dag på fredag, og hele ugen har vi markeret den kommende dag på forskellig vis, sagde receptionisten på den indiske ambassade i København i går til Stiftstidende.

Noget underligt

- Det er naturligvis lidt underligt, at et land, der i seneste folketælling havde 1,030 milliarder mennesker, endnu ikke har vundet individuelt OL-guld før nu, indrømmede receptionisten.

Stiftstidende styrtede i aftes ud i odenseanske gader for at få lejlighed til at stille det moderne spørgsmål for sports- og nu også politiske reportere efter en triumf:

- Hvordan føles det?

Men den indiske restaurant i Nørregade holdt lukket, og vi fik i en telefonisk research bekræftet, at det er pakistanere, der har de fleste indiske restauranter i byen.

Og den indiske indehaver af Overgades kendte Boutique India, Mr. Joginder Singh, solgte for et par år siden forretningen til en pakistaner, der dog stadig har en del indiske slagvarer på hylderne.

- Det er lidt underligt, men der er kun 3000-4000 indere i Danmark. Det skyldes givet, at indiske forretningsfolk har følt sig mere draget mod og Storbritannien, fra de gamle Commonwealth-lande.

En sund ung mand

Guldet kom ikke just af sig selv til Abhinav Bindra, 25, der siden han var 15 år har skudt efter skiven syv timer om dagen og løbet og strukket ud i yderligere to timer om dagen.

Og garanteret levet et temmelig sundt liv ved siden af.

- Denne bedrift vil få nationens piger og drenge til løbe stærkere og springe højere, sagde sportsminister Manohar Singh Gill til indisk tv.

Cirka en fjerdedel af klodens befolkning er i glædesrus i denne uge.

Indisk glædesrus i Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce