Indgreb mod fejl på privathospitaler


Indgreb mod fejl på privathospitaler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det offentlige skal ikke hænge på regningen, når operationer i det private går galt, mener politisk flertal

Det skal være slut med, at både patient og regning havner på det offentliges bord, når der opstår fejl og komplikationer under en operation på et privathospital.

Det mener et politisk flertal på Christiansborg, som er parat til at pålægge privathospitalerne et erstatningsansvar, hvis en patient må efterbehandles i offentligt regi.

- Hvis der opstår fejl på et privathospital i dag, er det den pågældende region, patienten kommer fra, som er forpligtet til at godtgøre erstatningen. Det er absurd, især fordi hospitalerne skulle forestille at konkurrere, siger SF's sundhedsordfører Karl Bornhøft.

- Det svarer jo til at lade Aldi betale for de fejl, som Netto begår, siger ordføreren, som er ved at forberede et beslutningsforslag til Folketinget om skærpede krav til privathospitaler.

Blandt andet, at de bør pålægges et erstatningsansvar, eksempelvis ved at indbetale til en forsikring, en fælles fond eller noget tredje.

Bred opbakning

Både Enhedslisten, Socialdemokraterne og De Radikale bakker op om ideen.

- Enten må privathospitalerne pålægges en pligt til at følge op på de ting, der opstår, eller også må de betale for, at det offentlige gør det, Alt andet er urimeligt, siger den radikale sundhedsordfører Lone Dybkjær.

Formanden for Sundhedsudvalget Preben Rudiengaard (V) er også villig til at se på, hvordan ansvaret kan udvides for privathospitalerne. Han foreslår at kigge på patientforsikringen.

- Man kan diskutere, om ikke privathospitalerne skal til at betale lidt til patientforsikringen, som regionerne gør, Hvis der så opstår komplikationer, som det offentlige må rette op på, så kan de gøre regres over for privathospitalet via patientforsikringen, siger Preben Rudiengaard.

Det var i går ikke muligt at få en kommentar fra sundhedsminister Jakob Axel Nielsen (K).

Politikerne skal betale

Men formanden for Sammenslutningen af Privathospitaler (SPPD) Nis Alstrup er villig til at diskutere erstatningsansvar.

- Det er en rigtig god ide, men så skal politikerne også bare betale os for det, nøjagtig som det offentlige bliver, siger han med henvisning til, at det offentlige bliver honoreret for alle de komplikationer, som opstår efter at patienten er trådt ud af sygehusdøren.

Indgreb mod fejl på privathospitaler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce