300-400 demonstranter viser deres vrede mod Trumps anerkendelse af Jerusalem som Israels hovedstad.

Der blev råbt slagord i megafon og viftet med palæstinensiske flag i Odense, da 300-400 fortrinsvis palæstinensiske demonstranter var samlet på Banegårdspladsen fra klokken 16 lørdag eftermiddag.

Det store fremmøde skyldtes vrede mod den amerikanske præsident Donald Trumps anerkendelse af Jerusalem som Israels hovedstad.

Dermed er Odense også kommet på kortet over steder verden, hvor muslimer viser deres utilfredshed over Donald Trumps kontroversielle anerkendelse af Jerusalem som Israels hovedstad.

Den melding har skabt uro i både Jerusalem og i store dele, da byen rummer Al-Aqsa Moskéen, Grædemuren, Golgata og Tempelpladsen, som er har stor religiøs betydning.

Demonstrationen i Odense skulle efter planen fortsætte til Flakhaven, men det så dog ud som om, den gik lidt i opløsning, da demonstranterne havde fået afløb for deres vrede.

På nær et par kanonslag forløb demonstrationen ifølge Fyns Politi stille, roligt og fornuftigt.

  • Byrne_Tommy_(2015)_004

    Af:

    Tommy er journalist på samfundsredaktionen og arbejder med stofområder som politik, sundhed og uddannelse. Han har tidligere arbejdet på erhvervsredaktionen og har også vikarieret som politisk reporter på Christiansborg. Tommy er gift (for anden gang), har to børn og bor mest i Odense men også på Langeland, hvor de har et fritidshus i Lohals.