Ikke mere snevejr inden Juleaften

Vi behøver ikke at trække hætten så højt op over hovedet. Ifølge DMI kommer der ikke mere hvidt ned fra oven, inden juleaften.
Foto: Robert Wengler/arkiv

Ikke mere snevejr inden Juleaften

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De fleste danskere vil opleve sneen juleaften. Det er dog endnu usikkert, om vi får en landsdækkende hvid jul, hvor 90 procent af landet er dækket af sne.

Når danskerne kigger ud af vinduet juleaften, vil postkasserne stadig være dækket af et fint lag sne i en stor del af landet.

Vestjyderne kan dog godt blive skuffede, da sneen ikke har faldet i så store mængder ved vestkysten. Derfor kan de hvide fnug stadig nå at smelte i løbet af juleaftensdag, oplyser vagthavende ved DMI.

- Specielt op langs vestkysten i Jylland vil det blive tøvejr juleaftensdag også, og det er svært at afgøre, om det bliver en hvid juleaften i dette område, siger vagtchef ved DMI, Frank Nielsen.

På trods af usikkerheden kan de fleste danskere godt forvente en hvid jul, selv om sneen ikke vil være så fin.

- Den er næsten hjemme, hvis vi blot kan tage til takke med, at sneen vil være lidt løs. Der kommer nemlig ikke til at falde nyt sne de næste to døgn, siger Frank Nielsen.

Hvis man officielt skal fejre en såkaldt hvid jul i Danmark, skal 90 procent af landet være dækket med over 0,5 centimeter sne 24. december henved eftermiddagstid. Med det nuværende niveau, vil det dog være svært at måle, om danskerne officielt kan kalde det en hvid jul i år.

- Vi ligger på grænsen mellem 89-90 procent af landet, der er dækket med sne på nuværende tidspunkt. Men mere præcise målinger efter nytår, vil give os tallene for, om vi kan kalde det en hvid jul, siger Frank Nielsen.

Det er da også yderst sjældent, der er hvid jul i Danmark. Siden 1900 har danskerne kun oplevet hvid jul syv gange. Den seneste ramte Danmark i 1995.

Ikke mere snevejr inden Juleaften

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce