Ikke helt som de andre


Ikke helt som de andre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KANTEN
De er ikke helt almindelige de 60 børn i alderen 6 til 11 år, der i går baksede med teltstænger og barduner på Helnæs Camping for at slå lejr for den kommende uge.

De er godt begavede og en del af de to-fem procent af befolkningens mindste medlemmer, der har særlige forudsætninger - en høj IQ.

- Det er sjovere her, fordi jeg er sammen med andre børn lige som mig selv. Så føler jeg mig ikke så anderledes, siger Emma Christensen på otte år og fra Aalborg.

Emma er er rigtig god til matematik og "sådan nogle ting med labyrinter". Hun har lige mødt Emilie Christiansen fra Fredensborg på lejren, og de leger allerede, som om de har kendt hinanden siden børnehaveklassen.

Men det er ikke altid, at børn som Emma og Emilie knytter venskaber så hurtigt og let. For børn med særlige evner kommer tit til at stå på sidelinjen, mens skolekammeraterne leger. Derfor er det vigtigt for dem at møde andre ligesindede, forklarer arrangøren bag sommerlejren, Netværk for Forældre til Børn med Særlige Forudsætninger.

- Vi vil give vores børn mulighed for at blive en del af et fællesskab. Ikke for at isolere dem - det er de i forvejen. Og så er det heller ikke for at få undervisning, men udelukkende for at opleve socialt samvær med børn som dem selv, forklarer Annette Storm, arrangør.

Mellem fri leg på hoppepuder og i gyngerne - og forhåbentlig en dukkert, hvis vejret tillader det - bliver der også tid til et par seriøse indslag. I løbet af ugen kigger en havbiolog, en kryptografiekspert og en statistiker forbi lejren.

Ikke helt som de andre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce