Ikea-trommestikker: Små børn kan kvæles i dem

Svenske Ikea tilbagekalder legetøj, hvor en gummitop let kan skrues af, og som små børn i værste fald kan kvæles i. Arkivfoto.
Foto: Michael Bager/Fynske Medier

Ikea-trommestikker: Små børn kan kvæles i dem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På baggrund af rapporteringer fra flere varehuse om risiko for kvælning, trækker den svenske møbelgigant trommestikker tilbage fra sortimentet og opfordrer kunder, der har købt dem om at returnere dem som en sikkerhedsforanstaltning.

"Lattjo" er navnet på et slaginstrument for børn, som den svenske møbelgigant Ikea nu tilbagekalder. Seks rapporteringer fra medarbejdere i Ikea-varehuse fortæller, at de sorte gummidutter på trommestikkerne nemt kan skrues af, og det kan i værste fald medføre kvælningsrisiko for små børn, oplyser Ikea i en pressemeddelelse.

- I IKEA anser vi børn for at være de vigtigste mennesker i verden, og når vi udvikler produkter, der skal stimulere børns kreativitet og udvikling, er det altid med tanke på at sikkerheden og kvaliteten skal være i top. Børn tænker ikke på sikkerheden, når de leger, og derfor skal vi gøre det."Lattjo"-trommestikker og "Lattjo"-slaginstrument, kan udgøre en sikkerhedsrisiko, trods at de er testet i henhold til gældende sikkerhedsforanstaltninger, ønsker vi derfor at tilbagekalde dem. På den måde minimerer vi risikoen for at børn kommer til skade, når de leger," siger Thomas Balslev, salgsleder for Børnenes Ikea i Danmark i pressemeddelelsen.

"Lattjo"-trommestikker og -slagtøj har været i handlen siden november 2015, og kunder, der har erhvervet sig legetøjet, kan returnere det i varehusene rundt omkring mod fuld økonomisk kompensation.

Ikea-trommestikker: Små børn kan kvæles i dem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce