Igen en jul plaget af tyveknægte

Også i år har indbrudstyvene haft en travl juleaften. 500 havde politiet talt op tidligt julemorgen.
Foto: Colourbox

Igen en jul plaget af tyveknægte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mens familien Danmark sad til julefest og fik gaver, forsynede indbrudstyve landet over sig med fladskærme, computere, smykker og kontanter.

Knuste ruder og opbrudte døre ventede i hundredvis på de danskere, der vendte hjem fra jul hos familie og venner.

Ud på eftermiddagen førstejuledag viste en rundringning til landets politikredse, at der var skrevet mindst 723 rapporter om indbrud hen over julen.

Der er dog store forskelle på, hvordan politikredsene opgør tallet, og under alle omstændigheder ventes det at vokse de næste par dage, når folk for alvor vender hjem.

Det samlede tal svarer i det store hele til samme tidspunkt i 2008.

Flere politikredse melder dog om færre indbrud end ved julen sidste år. Både i Roskilde og Næstved har politiet fået færre meldinger om langfingrede julegæster. Og på Fyn skrev man sidste år i løbet af hele den 24. og den 25. december rapport på 120 indbrud. Fredag eftermiddag var man i år kun kommet til 92.

Vanen tro kan Bornholm som det eneste sted i landet melde om en fuldstændig indbrudsfri jul.

Brancheorganisationen Forsikring og Pension har tidligere vurderet, at året 2009 vil slå sidste års rekord på 45.000 indbrud, når alle tal for hele året ligger klar.

Hvor der på en normal dag i Danmark er 120 indbrud, forventer Forsikring og Pension, at der sker en firedobling juleaften, og at tyvene i alt løber med værdier for omkring 21 millioner kroner.

Trods en ekstra indsats mod de langfingrede lykkedes det kun politiet at anholde 11 indbrudstyve hen over julen.

Et sted udviklede et indbrud sig til en lejlighedsbrand. I en opgang på Østerbro i København var der indbrud i tre forskellige lejligheder, og i et tilfælde udbrød der brand på stedet. Hos Københavns Politi kan man dog ikke sige, om tyven bevidst har stukket ild på, eller om han ved et uheld har væltet noget, der så har ligget og ulmet.

Sidste år endte politiet med at skrive i alt 1326 indbrud hen over julen.

Igen en jul plaget af tyveknægte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce