Heldigvis holdt bilisten hovedet koldt, siger politiet, der mener, at han derved afværgede en alvorlig ulykke. Der har været flere lignende og alvorlige episoder, blandt andet på Fyn, i år.

Det kunne være endt fatalt for en 26-årig bilist, da ukendte personer mandag den 29. februar smed en metalplade ud fra en motorvejsbro ved Ringsted og ramte hans bil, fortæller Midt- og Vestsjællands Politi.

Manden kom kørende på Vestmotorvejen med 110 kilometer i timen, og slaget fra pladen forårsagede en 70 centimeter lang flænge i forruden.

- Til alt held bevarede føreren af bilen roen og fik ikke drejet vildt med rattet. Ellers kunne det være gået galt, siger Carsten Andersen, kommunikationsansvarlig hos Midt- og Vestsjællands Politi til Ritzau.

Politiet mener, at det var en gruppe på fem-seks drenge, der ved middagstid smed metalpladen ud fra broen på Kværkebyvej.

- Mit gæt er, at det er nogle knægte, der nok ikke lige har været klar over, hvor farligt den slags er. Det lugter langt væk af drengestreger, siger Carsten Andersen.

Flere kast fra motorvejsbroer

Den 26-årige bilist, der blev ramt af pladen, nåede kortvarigt at se op på broen, hvor han bemærkede fem-seks drenge.

- Det er førerens indtryk, at det er dem, der har smidt pladen ud fra broen, formentlig uden tanke for hvor farligt det kunne være, siger politiet, der meget gerne vil have en snak med de pågældende.

Carsten Andersen har ikke oplysninger om, hvor stor og tung metalpladen var.

- Men noget ravage har den jo lavet, siden den kan lave en 70 centimeter flænge i ruden, siger han.

Gerningsmændene kan ifølge Carsten Andersen se frem til en sigtelse for hærværk og måske også for i grov kådhed at have bragt fare for andres liv eller førlighed.

Politiet kan kontaktes på 114.

Flere episoder i år

Søndag 31. januar om aftenen overlevede en familie på fire, da gerningsmænd smed en 30 kilo tung flise ned over deres bil fra Langesøvejbroen over den Fynske Motorvej.

Moren i bilen fik skader i hovedet, men de var ikke livstruende.

Yderligere fire biler forulykkede i forbindelse med flisekastet, da de måtte bremse hårdt op, efter den første bil var blevet ramt.

En tysk bilist blev tidligere samme dag også ramt af noget, der blev kastet ud fra en motorvejsbro.

Tre uger senere, fredag 19. februar, blev forruden i en bus smadret, da bussen blev ramt af en trafikkegle, som blev kastet ud fra en cykelbro over Nordre Ringvej ved Herstedøster ved København.

I Belgien kostede det i december 2014 en 34-årig mand livet, at hans bil blev ramt af en stor sten, som blev kastet ned fra en bro over vejen, hvor han kom kørende. To unge blev kort efter ulykken anholdt af politiet.

Mere om emnet

Se alle
Efter dna-undersøgelse: Fyns Politi på bar bund i sag om flisekast

Efter dna-undersøgelse: Fyns Politi på bar bund i sag om flisekast

3
Transportordfører om flisekast: Bolden ligger hos politiet

Transportordfører om flisekast: Bolden ligger hos politiet

2
Politiet rykkede ud: Ny anmeldelse om kasteskyts fra motorvejsbro

Politiet rykkede ud: Ny anmeldelse om kasteskyts fra motorvejsbro