Idømt straksdomme og udvises: Tre rumænere anholdt med bilen fuld af tyvekoster

Det er en dårlig idé at snyde sig igennem betalingsanlægget ved Storebælt - især når vognen er proppet med tyvekoster. Arkivfoto: Micahel Bager

Idømt straksdomme og udvises: Tre rumænere anholdt med bilen fuld af tyvekoster

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En 16-årig dreng samt hans onkel og tante med bopæl i Berlin tog på tyvetogt i Danmark og blev anholdt ved Nyborg.

Tre rumænske statsborgere blev søndag idømt straksdomme, efter de lørdag eftermiddag blev anholdt på motorvejen ved Nyborg med bilen fuld af tyvekoster.

Klokken 15.15 fik Fyns Politi en melding om, at en hvid personbil med tyske nummerplader havde sneget sig igennem betalingsanlægget ved Storebælt ved at køre lige efter en anden bil.

En patrulje fik stoppet bilen ved Nyborg, og i den sad tre personer, som politiet betegner som roma-typer.

- Da betjentene kigger på bilen, kan de se, at den er godt lastet bagi, fortæller vagtchef Hans Jørgen Larsen fra Fyns Politi.

Det viste sig, at bilen var proppet med stjålne varer fra forretninger, så derfor blev trioen anholdt.

Tilstod tyverier

Søndag formiddag blev de fremstillet i grundlovsforhør i Odense, hvor de tilstod tyverierne og blev idømt straksdomme.

Ifølge anklager Klaus Holten Kristensen er de dømte en rumænsk ægtepar og deres blot 16-årige nevø, som alle bor i Berlin.

- De havde besluttet sig for at tage til Danmark med det erklærede formål at begå tyverier. De hævdede, at effekterne fra tyverierne var til eget forbrug, men når man ser på mængden af det, der er stjålet, er det godt nok til en storfamilie, fortæller Klaus Holten Kristensen.

Der var stjålet varer for cirka 22.000 kroner - blandt andet 55 kilo flæskesteg, kosmetik, tøj og barberblade.

De rejste ind i Danmark vis Rødby natten til lørdag, hvor de blev standset af politiet, men fik lov til at fortsætte. Ifølge deres forklaringer var de inde i tre-fire dagligvareforretninger i Københavns omegn, men helt præcis hvor ved de ikke, og det fremgår heller ikke af varerne.

Udvises af landet

Den 16-årige dreng fik 40 dages fængsel, som blev gjort betinget på grund af hans unge alder, mens de to voksne fik 60 dages ubetinget fængsel hver.

- Alle tre bliver, fordi de ikke har nogen tilknytning til Danmark, udvist med indrejseforbud i fire år, siger Klaus Holten Kristensen.

De blev alle varetægtsfængslet efter dom, men den 16-årige er kommet i en sikret ungdomsinstitution, som han kan forlade, når han bliver hentet af sine forældre, der er blevet kontaktet.

- De andre vil skulle afsone deres domme i almindelige arresthuse og vil derefter blive udsendt af landet. Det vil formentlig ske på den måde, at de vil blive ledsaget til grænsen, fordi de har en bil, de skal have med, forklarer anklageren, der tilføjer, at tyvekosterne naturligvis er blevet konfiskeret.

Alle tre modtog dommen.

Idømt straksdomme og udvises: Tre rumænere anholdt med bilen fuld af tyvekoster

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce