Ideer for fremtiden efterlyses: Studerende skal løse sygehusenes udfordringer

Velfærdsteknologi er en af de løsninger, som sygehusvæsenet satser på for tiden. Men hvordan forløser man fremtidens muligheder for pleje bedst? Det skal 150 studerende give deres bud på i den kommende uge. Arkivfoto: Thomas Vilhelm

Ideer for fremtiden efterlyses: Studerende skal løse sygehusenes udfordringer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

150 studerende fra forskellige uddannelser konkurrerer i næste uge om, hvordan fremtidens udfordringer i sundhedssektoren bedst kan løses. I tværfaglige grupper skal de blandt andet finde ud af, hvordan man skaber et røgfrit Odense eller lever med kronisk sygdom som psykisk syg.

Hvad ville der ske, hvis man lagde sygehusvæsenets fremtid i hænderne på studerende?

Det vil en innovationskonkurrence i næste uge give en indikation af. InnoEvent, som projektet hedder, er skabt i et samarbejde mellem velfærdsklyngen CoLab Odense, Odense Universitetshospital og de tre uddannelsesinstitutioner Syddansk Universitet, University College Lillebælt og Erhvervsakademiet Lillebælt. Det er et odenseansk koncept med et klart formål:

- Det handler især om at styrke samarbejdet på tværs af sektorerne. Om at mindske risikoen for at tabe borgere og patienter i systemet. Det er jo en af de store udfordringer, der er i sygehusvæsenet lige nu, siger Kristine Djursaa Jensen, der er innovationskonsulent ved OUH.

De 150 studerende, der deltager i InnoEvent, skal komme med løsningerne. Og det hele foregår på Erhvervsakademiet Lillebælt, hvor de forskellige interessenter samles til en uge med idéudveksling og idéudvikling fra på mandag.

- De studerende kommer med nogle helt nye input og tanker, virksomhederne har noget teknologi og interesse i at få testet deres produkter, og sundhedsvæsenet har viden og behov. Nu skal vi bare have fundet nogle løsninger, siger Kristine Djursaa Jensen.

Hun forklarer, at institutionerne selv har måttet bestemme, hvilke studerende de sender. Fra Syddansk Universitet er det eksempelvis de studerende på diplomingeniøruddannelsen integreret design, der deltager.

InnoEvent
InnoEvent er en projektorienteret konkurrence, hvor 150 studerende kæmper om at komme med de bedste bud på løsninger til fremtidens udfordringer i sygehusvæsenet.Konceptet er skabt i Odense af Center for Innovativ Medicinsk Teknologi på Odense Universitetshospital, CoLab Odense og de tre deltagende uddannelsesinstitutioner.

InnoEvent er baseret på tre bundlinjer: Uddannelse, værdi for patienter og borgere samt værdi og vækstmuligheder for virksomheder.

Begivenheden fandt sted for første gang i 2010.

Dette års udgave står på fra mandag den 12. marts, hvor borgmester Peter Rahbæk Juel (S) åbner. Det hele slutter lørdag den 17. marts, når vinderen er kåret.

Kilde: CoLab Odense

Nutidige udfordringer

Temaet for den årlige begivenhed er denne gang forebyggelse, livsstil og adfærdsændringer.

- Det er et meget aktuelt emne i forhold til nogle af de udfordringer, man står med i sygehusvæsenet, siger Malene Lagoni, der arbejder for CoLab og er med til at planlægge ugen.

- Tag bare det nye OUH og snakken om færre sengepladser - her spiller netop forebyggelse jo en vigtig rolle, eksemplificerer hun.

I alt skal studerende beskæftige sig med fire problemstillinger. Nogle skal komme med bud på, hvordan man lever med kronisk sygdom, når man samtidig er psykisk syg. Andre skal give forslag til et røgfrit Odense eller forebyggelse af øget vægt hos gravide, mens den sidste gruppe skal se på data i sundhedsvæsenet.

- Det hele gælder om at få skabt et tværfagligt syn på casene ved hjælp af nogle friske øjne fra de studerende. De er ikke præget af normer, så de kan forhåbentlig byde ind med nogle forskellige kompetencer, der kan være spændende for fremtidens sygehusvæsen, forklarer Malene Lagoni.

Iværksætterpræmie på spil

InnoEvent åbner også dørene for virksomheder, der beskæftiger sig med velfærdsteknologi. De erhvervsdrivende kan håbe på innovative ideer fra studerende og knowhow fra sygehusvæsenet om, hvordan behovene er. Meningen er at skabe et samspil, der kommer alle parter til gode.

Men for nogle er der også en konkret gevinst på spil. De studerende, der kommer med den bedste løsning, vinder således et iværksætterforløb hos den fynske virksomhed Public Intelligence. Hvem der løber med præmien, bliver afgjort af ikke færre end 40 dommere, når InnoEvent rundes af lørdag den 17. marts.

Ideer for fremtiden efterlyses: Studerende skal løse sygehusenes udfordringer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce