IT Factory op i retssagernes superliga


IT Factory op i retssagernes superliga

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Erstatningssagen i kølvandet på Stein Baggers svindelnummer er så vigtig, at den springer byretten over. Der er krav om en lille milliard kroner.

Erstatningssagen efter det forliste IT Factory er så vigtig og principiel, at den ikke skal køre ved byretten.

Derfor har Østre Landsret besluttet, at når sagen en gang skal bedømmes i en retssal, skal det ikke foregå ved Retten i Lyngby.

Det er IT Factorys kurator, der har stævnet revisionsfirmaet KPMG for 987 millioner kroner. I samme sag er også bestyrelsesformand Asger Jensby og bestyrelsesmedlemmet Henning Børgesen stævnet.

Dommeren i byretten afviste ellers sidste år, at der var nogle principielle spørgsmål i sagen. Derfor skulle den ikke flyttes til landsretten. Det ville ellers give mulighed for, at en eventuel ankesag kunne komme for Højesteret, landets øverste domstol.

Men nu har Østre Landsret overtrumfet den beslutning. En ting er størrelsen af erstatningskravet. Selve indholdet af sagen er også principielt.

Et af de vigtige elementer i sagen er spørgsmålet om, hvorvidt leasingaftaler skal indgå i et selskabs årsregnskab.

Parterne i sagen har derudover selv slået på, at retssagen bliver en milepæl i spørgsmålet om, i hvor stort omfang et bestyrelsesmedlem kan gøres ansvarligt for en andens svindel. Og om et konkursramt firma overhovedet kan søge erstatning for de tab, som dets egen direktør er skyld i.

IT Factory op i retssagernes superliga

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce