I fars fodspor: Lilleholt valgt til næstformand i VU

19-årige Christoffer Lilleholt følger i fars fodspor og blev lørdag valgt til næstformand i VU.
Foto: Birgitte Carol Heiberg

I fars fodspor: Lilleholt valgt til næstformand i VU

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

19-årige Christoffer Lilleholt blev valgt til ny næstformand i Venstre Ungdom, da der lørdag var landsmøde i Odense

For 30 år siden var energiminster Lars Chr. Lilleholt, der blev valgt til næstformand i Venstre Ungdom. En post, han havde i tre år.

Lørdag var det så hans søn, 19-årige Christoffer Lilleholt, der blev valgt til næstformand i den blå ungdomsorganisation.

- Det er forløsende endelig at kunne komme i gang med arbejdet. Vi er inde i en rivende udvikling, fordi vi har en borgerlig regering, der rent faktisk fører liberal politik, siger Christoffer Lilleholt, der siden 2014 har været medlem af Odense Byråd, hvor han sidder i Beskæftigelses- og Socialudvalget.

Som nyudnævnt næstformand skal han blandt andet arbejde for, at medlemstallet vokser i VU. Sidste år lå medlemtallet på 2568, mens ungdomsorganisationen toppede med 3118 medlemmer i 1988 - det år, hvor Uffe Ellemann-Jensen valgte at gå af som partiformand.

- Vi vil gerne tilbage på det medlemstal, og vi tror på, det kan lade sig gøre. Vi vil ud og diskutere de ting, som interesserer de unge. Det kunne blandt andet være aktiv dødshjælp, siger Christoffer Lilleholt, som blev valgt til landsmødet, der fandt sted på Dalum Landbrugsskole i Odense.

Her stillede han op til kampvalg sammen med den nu tidligere næstformand og nye formand, Chris Holst Preuss. Makkerparret vandet med 433 stemmer mod 401 til et konkurrerende VU-par.

Hvad der skal ske i Christoffer Lilleholts politiske liv på længere sigt, har han endnu ikke taget stilling til.

- Jeg har ikke besluttet mig for, hvad jeg skal lave om to-tre år. Lige nu laver jeg det, jeg synes er sjovt. Jeg elsker at bruge min tid i ungdomspartiet og sidde i byrådet, hvor jeg prøver at ændre på tingene i Odense Kommune, siger Christoffer Lilleholt.

Trods sin nye opgave som næstformand foruden arbejdet i byrådet har den unge politiker ingen planer om at tage en pause fra studierne på Syddansk Universitet, hvor han læser statskundskab på tredje semester.

- Man kan hvad man vil. Hvis man arbejder hårdt nok, kan man også nå igennem, lyder det fra Venstre-manden.

I fars fodspor: Lilleholt valgt til næstformand i VU

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce