I boden hvornår?

Jordbær: Sæsonen varer fra maj til august men topper med senga sengana-sorten - en af de ældste danske sorter - om et par uger.
Foto: Robert Wengler og Carsten Bundgaard

I boden hvornår?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

kilde: restaurant kvægtorvet ved kok klaus styrbæk og www.saesonforgodsmag.dk ved Gartneribrugets Afsætningsudvalg.
Kartofler: Sæsonen starter i maj men varer resten af sommeren, og selv om man kan mene, at de nye kartofler ikke længere er nye i august, er de ifølge kokken Klaus Styrbæk at betragte som nye, så længe de er gravet frisk op om morgenen.
Kartofler: Sæsonen starter i maj men varer resten af sommeren, og selv om man kan mene, at de nye kartofler ikke længere er nye i august, er de ifølge kokken Klaus Styrbæk at betragte som nye, så længe de er gravet frisk op om morgenen.
Foto: Robert Wengler og Carsten Bundgaard
Asparges: Den grønne danske udgave er svære at opdrive andre steder end i vejboderne. Sæsonen er skudt i gang i april og løber næste måned med, så er det slut for i år. Findes særligt i det sydvestfynske hjørne omkring Assens og Faaborg.
Asparges: Den grønne danske udgave er svære at opdrive andre steder end i vejboderne. Sæsonen er skudt i gang i april og løber næste måned med, så er det slut for i år. Findes særligt i det sydvestfynske hjørne omkring Assens og Faaborg.
Foto: Robert Wengler og Carsten Bundgaard
Sødkirsebær/moreller: Sæsonen starter omkring sankthans og fortsætter resten af skolernes sommerferie - dog ikke på samme træ. Variationen skyldes de mange sorter, der findes, og som afløser hinanden.
Sødkirsebær/moreller: Sæsonen starter omkring sankthans og fortsætter resten af skolernes sommerferie - dog ikke på samme træ. Variationen skyldes de mange sorter, der findes, og som afløser hinanden.
Foto: Robert Wengler og Carsten Bundgaard
Ærter: Sæsonen er tilsyneladende allerede i gang men husk at tjekke, om der er tale om danske afgrøder. Normalt kommer ærterne en uge ind i juni, og så varer sæsonen tre-fire uger. En oldgammel grøntsag, der i dag betragtes som sund slik.
Ærter: Sæsonen er tilsyneladende allerede i gang men husk at tjekke, om der er tale om danske afgrøder. Normalt kommer ærterne en uge ind i juni, og så varer sæsonen tre-fire uger. En oldgammel grøntsag, der i dag betragtes som sund slik.
Foto: Robert Wengler og Carsten Bundgaard
Agurker: De første danske kom i april, men de små skoleagurker, som oftest ses i vejboderne, er først lige på trapperne. Sæsonen fortsætter, så længe det er vejr til vejboder.
Agurker: De første danske kom i april, men de små skoleagurker, som oftest ses i vejboderne, er først lige på trapperne. Sæsonen fortsætter, så længe det er vejr til vejboder.
Foto: Arkivfoto: Robert Wengler og Carsten Bundgaard
Rabarber: Planterne bliver mere og mere populære og har to sæsoner, nemlig fra april til juli, hvorefter planten skal hvile. Er det gamle/kraftige planter, kan der høstes igen i august og september.
Rabarber: Planterne bliver mere og mere populære og har to sæsoner, nemlig fra april til juli, hvorefter planten skal hvile. Er det gamle/kraftige planter, kan der høstes igen i august og september.
Foto: Robert Wengler og Carsten Bundgaard

I boden hvornår?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce