Hvor mange hvepse er der egentlig?


Hvor mange hvepse er der egentlig?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Arbejderhvepsene er blevet færdige med at opfostre larverne i boet, så de har masser af tid til at lede efter saftevand og kager

Det er svært at vide, hvad man skal tro om hvepse med avishistorier, der modsiger hinanden to dage i træk.

Er der mange hvepse nu, fordi de har haft gode vilkår, fordi vejret har været godt? Eller er der ikke ret mange, fordi de ikke kunne finde føde i foråret på grund af varmen?

Fyens.dk har talt med Henri Mourier, biolog fra Skadedyrlaboratoriet ved Aarhus Universitet, som kan hjælpe med at afgøre sagen.

-Det tørre forår og den varme sommer har betydet, at der er mange hvepse, som er store og livskraftige. Om der er flere, end der plejer at være ved jeg ikke, siger Henri Mourier, som ikke mener, at der er stor forskel på antallet af dyr i forskellige dele af landet.

-Mange mennesker konfronteres med hvepsene. Folk er ude at spise, og så opdager de, at der er hvepse, siger han.

Det stribede insekt som normalt kaldes for hveps, hedder egentlig gedehams. Der er syv forskellige arter i Danmark. Antallet af dyr afhænger mest af vejret i det tidlige forår. Det er det afgørende tidspunkt, hvor dronningen skal starte med at bygge et nyt bo.

-En enkelt dronning starter tidligt med at bygge det første bo. Hvis det er dårligt flyvevejr, regn og slud og koldt, så går de til. Hvis det er godt vejr, er det nemt for dem at finde føde. Så kan der godt blive mange, siger Henri Mourier.

Han føler sig ret sikker på, at antallet af hvepse er det samme i år, som det plejer, selv om det kan være svært at sige noget om, hvor mange der normalt er.

-Hvis man skal hænge det op på noget, er det, at det har været et varmt forår og en varm sommer, så der er mange i øjeblikket.

Hvor mange hvepse er der egentlig?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce