Hver tredje kommer udefra: Antallet af udenlandske lægestuderende på SDU generer DF

Antallet af udlændinge er større en noget andet sted i landet, når nyuddannede læger aflægger lægeløfte efter endt uddannelse på SDU. Her taler dekan Ole Skøtt til de nye læger. DF ønsker den store andel af udenlandske lægestuderende i Odense nærmere belyst, siger partiets forskningsordfører til Altinget.dk. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg

Hver tredje kommer udefra: Antallet af udenlandske lægestuderende på SDU generer DF

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dansk Folkepartis forskningsordfører, fynske Jens Henrik Thulesen Dahl, siger til Altinget.dk, at han er utilfreds med det høje antal af udenlandske lægestuderende på SDU og vil have sagen belyst.

Lægeuddannelsen på Syddansk Universitet har landets suverænt højeste antal af udenlandske lægestuderende.

Hver tredje studerende i Odense er fra udlandet. Næsthøjeste andel findes på lægeuddannelsen i Aarhus, der har 10 procent udenlandske studerende, viser en opgørelse fra Uddannelses- og Forskningsministeriet. Det skriver Altinget.dk.

Dansk Folkepartis fynske forskningsordfører, Jens Henrik Thulesen Dahl, undrer sig over, at antallet af udenlandske studerende er så højt.

- Det er bemærkelsesværdigt, og jeg er ikke tilfreds med det. Vi er nødt til at grave lidt i de her tal, siger Jens Henrik Thulesen Dahl til Altinget.dk.

Ole Skøtt, som er dekan for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på SDU, forklarer til Altinget.dk, at der ikke er noget odiøst ved, at SDU optager en betragtelig del udenlandske studerende på medicinstudiets anden halvdel - kandidatuddannelsen. Sagen er den, at SDU har ledig kapacitet, når lægeuddannelsen skifter fra bachelor til kandidat. For der er en del af de bachelorstuderende på SDU, som rejser videre mod hovedstaden og medicinstudiet på Københavns Universitet.

De læger, som ender med at aflægge deres lægeløfte i Odense, har det med at at fortsætte som læge i Syddanmark. Det viste en stor kortlægning, som blev offentliggjort i efteråret 2016.

Kortlægningen rummede 4500 læger, som blev uddannet fra 1972 og frem til 2014. Den viste, at lidt over halvdelen af lægerne bosatte sig i Region Syddanmark, efter de havde afsluttet deres uddannelse.

- Det betyder, at der på langt sigt er en rimelig forsyning af læger i regionen, sagde tidligere dekan Mogens Hørder i efteråret 2016 til Fyens Stiftstidende.

Hver tredje kommer udefra: Antallet af udenlandske lægestuderende på SDU generer DF

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce