Dansk Folkepartis forskningsordfører, fynske Jens Henrik Thulesen Dahl, siger til Altinget.dk, at han er utilfreds med det høje antal af udenlandske lægestuderende på SDU og vil have sagen belyst.

Lægeuddannelsen på Syddansk Universitet har landets suverænt højeste antal af udenlandske lægestuderende.

Hver tredje studerende i Odense er fra udlandet. Næsthøjeste andel findes på lægeuddannelsen i Aarhus, der har 10 procent udenlandske studerende, viser en opgørelse fra Uddannelses- og Forskningsministeriet. Det skriver Altinget.dk.

Dansk Folkepartis fynske forskningsordfører, Jens Henrik Thulesen Dahl, undrer sig over, at antallet af udenlandske studerende er så højt.

- Det er bemærkelsesværdigt, og jeg er ikke tilfreds med det. Vi er nødt til at grave lidt i de her tal, siger Jens Henrik Thulesen Dahl til Altinget.dk.

Ole Skøtt, som er dekan for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på SDU, forklarer til Altinget.dk, at der ikke er noget odiøst ved, at SDU optager en betragtelig del udenlandske studerende på medicinstudiets anden halvdel - kandidatuddannelsen. Sagen er den, at SDU har ledig kapacitet, når lægeuddannelsen skifter fra bachelor til kandidat. For der er en del af de bachelorstuderende på SDU, som rejser videre mod hovedstaden og medicinstudiet på Københavns Universitet.

De læger, som ender med at aflægge deres lægeløfte i Odense, har det med at at fortsætte som læge i Syddanmark. Det viste en stor kortlægning, som blev offentliggjort i efteråret 2016.

Kortlægningen rummede 4500 læger, som blev uddannet fra 1972 og frem til 2014. Den viste, at lidt over halvdelen af lægerne bosatte sig i Region Syddanmark, efter de havde afsluttet deres uddannelse.

- Det betyder, at der på langt sigt er en rimelig forsyning af læger i regionen, sagde tidligere dekan Mogens Hørder i efteråret 2016 til Fyens Stiftstidende.

  • Schmidt_Sander_(2015)_001

    Af:

    Som nyhedschef er det mit job at igangsætte og prioritere de historier, som vi bringer på fyens.dk og i Fyens Stiftstidende. En sjælden gang imellem får jeg også tid til at komme lidt til tasterne. Jeg er uddannet som journalist i 2000 og har arbejdet som lokal- og nyhedsjournalist frem til foråret 2015, hvor jeg blev nyhedsredaktør på Fyens Stiftstidende. 1. september 2016 tiltrådte jeg jobbet som nyhedschef sammen med to andre kolleger i huset.