Hver fjerde fange er udlænding


Hver fjerde fange er udlænding

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ALARM: Indvandrere bliver kriminelle på grund af dårlige sociale forhold
Hver fjerde fange i danske fængsler er indvandrer, og det er et alarmerende tal, mener Karen Jespersen (S), tidligere socialminister. På foranledning af talmaterialet, som Justitsministeriet har lavet, har hun efterlyst en analyse af forholdene for at få klarhed over, hvordan andelen kan bringes ned.

En sådan analyse ligger allerede klar.

I juni udgav Det Kriminalpræventive Råd en rapport, der ikke alene belyser antallet af kriminelle indvandrerunge. Den ser også på årsager og erfaringer med forebyggelse.

Rapporten konkluderer, at der ikke er tale om, at der ligger en racemæssig forklaring til grund for indvandrernes kriminalitet.

- Det er overvejende de socioøkonomiske forhold, der gør, at indvandrerne bliver kriminelle. De kommer fra socialt belastede familier og bor i belastede områder. Det gælder også for danskerne, der bor i de områder, at de er mere kriminelle end resten af befolkningen, forklarer souschef i Det Kriminalpræventive Råd Martin Gravesen.

Hos Det Kriminalpræventive Råd mener man, at det er nu, der skal sættes ind, hvis den negative spiral skal ændres.

- Alt i alt bliver der færre unge i Danmark. Gruppen af danske unge bliver mindre, mens gruppen af indvandrerunge bliver større. Så man bliver nødt til at gøre noget nu, siger Martin Gravesen.

I rapporten konkluderes det, at man bliver nødt til at sætte ind på lokalt plan i stedet for på nationalt plan.

- Erfaringerne viser, at det virker bedst, hvis man tilpasser indsatsen til de enkelte lokalområder. Det er også vigtigt at møde indvandrerne på deres egne præmisser, forklarer Martin Gravesen.

Sæt ind på gadeplan

Derfor er det vigtigt at sætte ind tidligt og helt nede på gadeplan, for eksempel med fædregrupper.

- Det er vigtigt for de unge at have positive rollemodeller fra deres egen kultur. Derfor kan det være en god idé at inddrage unge, der har klaret sig godt i det danske samfund, når man skal lave en indsats.

Hos Det Kriminalpræventive Råd mener man også, at man bliver nødt til at gøre myndighederne mere imødekommende og forståelige for indvandrerne, så konflikter, man ser i dag, kan undgåes.

- Der er nogle sproglige og kulturelle barrierer, der skal nedbrydes. Det kan man for eksempel gøre ved at lave nogle kurser til dem inden for det offentlige, der arbejder med indvandrere. Man vil komme meget længere, hvis man viser imødekommenhed og er parat til at indgå i en dialog, siger Martin Gravesen.

Hver fjerde fange er udlænding

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce