Hver anden busafgang truet

Bybusserne i Odense mangler penge. Mellem hver fjerde og hver anden bus skæres væk, hvis ikke politikerne finder pengene.
Foto: arkivfoto

Hver anden busafgang truet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Uden ekstra penge må op til halvdelen af busafgangene i Odense skæres væk.

Den kollektive trafik i Odense og Region Syddanmark står over for et økonomisk blodbad, som også vil spolere politikernes ønsker om at få flere til at tage bussen.

Bybusserne i Odense mangler mere end 28 millioner kroner næste år. Hvis politikerne ikke finder de penge, skal mellem en fjerdedel og halvdelen af de nuværende busafgange skæres væk.

- Og det vil ødelægge den kollektive trafik i Odense, konstaterer socialdemokraten Thomas Funding.

Situationen er ikke meget anderledes i Region Syddanmark, der mangler omkring 23 millioner kroner næste år.

- Jeg klynker ikke, og jeg beder ikke om at få mere, end vi er blevet stillet i udsigt. Men får vi ikke kompensation for de stigende dieseludgifter og de prisstigninger, vi oplever, må jeg bare slå fast, at så har regeringen besluttet at indskrænke den kollektive trafik, siger venstremanden Poul Weber, formand for Region Syddanmarks infrastrukturudvalg.

Den konservative Steen Møller, bestyrelsesformand i Fynbus og formand for Trafikselskaberne i Danmark, tegner et endnu mere dystert billede:

- Situationen er en bombe under den kollektive bustrafik på landsplan, hvis de her besparelser føres ud i livet. Og i Odense nærmer det sig en blodstyrtning, siger han.

Nu vil Socialdemokraterne i Odense Byråd have et krisemøde med den nye transportminister Lars Barfoed (K) for at få ham til at gribe ind.

Hver anden busafgang truet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce