Tilsyneladende er der i år flere hvepse end normalt. Flere skadedyrsbekæmpere har ekstra travlt med at fjerne hvepseboer, og det gælder over hele landet.
Hvepsen er en landeplage i år. Skadedyrsbekæmpere melder om ekstra stor travlhed, selvom enkelte dog synes, at den sort- og gulstribede sensommerplage ikke er værre end normalt.

Rentokil er en af Danmarks største inden for skadedyrsbekæmpelse og konstaterer, at der er mere end dobbelt så travlt med at fjerne hvepse i år i forhold til sidste år.

- Det er helt bestemt hvepseår i år, og det er lige slemt, uanset hvor man befinder sig i landet ifølge de data, vi har, siger Martin Ibinger, marketingchef for Rentokil.

Han har beregnet, at de i år har foretaget 261 procent flere behandlinger mod hvepse end i samme periode sidste år. Ganske vist var sidste sommer meget våd, men i forhold til rekordåret 2006 er der tale om en stigning på mere end 50 procent.

Der er dog ikke udelt enighed om, at 2008 er et hvepseår. Hos ISS Skadedyrssikring lyder meldingen, at hvepseplagen er, som den plejer.

Mere om emnet

Se alle

Hvor mange hvepse er der egentlig?

Flere eller færre hvepse?

Langt færre hvepse i år

Langt færre hvepse i år