Hvad vil Hedegaard?


Hvad vil Hedegaard?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TRIUMFTOG: Hun er rasende populær, men det er usikkert, om hun varsler et kursskifte for den danske natur
Da Anders Fogh satte sig for Danmarks bordende, plantede han samtidig to mennesker på miljøområdet med besked på at rydde op efter Svend Aukens imperium.

Med Hans Christian Schmidt i Miljøministeriet og Bjørn Lomborg i Institut for Miljøvurdering genlød én sætning i dansk miljøpolitik: Mest miljø for pengene.

Miljøminister Connie Hedegaards første og eneste udtalelse om miljøet er en ganske anden: At Miljøministeriet er et holdningsministerium, og at miljø handler om andet end penge og regnestykker.

43-årig kanin

Den 43-årige kanin, Bendt Bendtsen hev op af hatten, er så småt begyndt at genopfinde begrebet konservativ miljøpolitik, der har ligget i dvale, siden Per Stig Møller var miljøminister i Poul Schlüters tid.

Hendes personlige forhold til naturen omkring os har hun holdt for sig selv, ud over at hun i sin overdragelsestale i går fortalte, at hun altid drikker økologisk mælk og hellere luger end round-up'er haven i Hellerup.

I de mange, mange kritiske aviskommentarer, hun de seneste år har skrevet i Politiken, nævner Connie Hede-gaard kun regeringens miljøpolitik ét sted.

I en kommentar om regeringens første finanslov, bemærker hun, at regeringens nedskæringer på miljøområdet var nogle af dem, der gjorde mest ondt.

- Der skal spinkes og spares og skæres ikke så få steder, før de forjættede 7.000.000.000 kroner er fundet, og selv om ikke hver en sparet krone vil blive savnet lige stærkt, ja så vil både universiteter og kunstnere og da ikke at for-glemme de særligt udvalgte i miljøsektoren og dem i de varme lande komme til at mærke, at de må holde for, skrev Connie Hedegaard i februar 2002.

Så noget tyder på, at den nye minister deler synspunkt med den danske befolkning, der i Stiftstidendes problem-serie for nylig udnævnte forureningen af miljøet til et af Danmarks allerstørste problemer.

Danmarks Naturfredningsforening håber da også, at en konservativ i ministerstolen varsler nye vinde. Formand Poul Henrik Harritz sætter sin lid til, at Connie Hede-gaard i højere grad end sin liberale forgænger vil se på de overordnede mål.

- Der er ingen tvivl om, at det vil styrke naturen og miljøet. De Konservative har større forståelse for, at det er nogle store almene værdier i miljøet, som skal beskyttes på bekostning af nogle små, siger Poul Henrik Harritz og henviser blandt andet til diskussionerne i forbindelse med oprettelsen af nationalparker i Danmark.

- Hans Christian Schmidt har haft en tendens til at overlade det hele til befolkningen. Vi mener selvfølgelig også, at befolkningen skal høres. Men det overordnede ansvar for miljøpolitiken i Danmark er et nationalt ansvar, og det ansvar håber vi, at Connie Hedegaard i højere grad vil tage på sig, siger han.

Blik for business

Landbrugsrådets førstemand Peter Gæmelke er alligevel på ingen måde bange for, at et konservativt Miljøministerium skifter kurs i retning af mere erhvervskritisk lovgivning.

- Vi har store forventninger til samarbejdet med Connie Hedegaard og forventer at få et godt samspil med hende. Jeg er sikker på, at hun vil lægge op til åben og konstruktiv dialog mellem de relevante parter på området, så vi sammen kan finde den bedste løsning, konstaterer han.

Peter Gæmelke efterlyser mere "faglighed" fra ministeriets side.

Sagt med andre ord satser landbrugsformanden på, at Connie Hedegaard i mindst lige så høj grad som Hans Christian Schmidt vil holde dommedagsprofeterne for døren, når det for eksempel gælder landmændenes omstridte udledning af kvælstof.

Selv har Connie Hede- gaard sagt, at hendes politiske holdninger grundlæggende er de samme i dag som for 14 år siden.

I så fald er hendes gamle kredsformand, Hugo Andersen, ikke i tvivl om, hvilken miljøminister Danmark har fået:

- Hun vil på ingen måde gå tilbage mod Aukens fuld-stændige misforståede hetz mod erhvervslivet. Det er erhvervslivet, der gør, at vi har råd til at passe på miljøet, og den er Connie helt med på.

Hvad vil Hedegaard?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce