Hvad gør mon Bendt Bendtsen?


Hvad gør mon Bendt Bendtsen?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Konservative rundt om i landet er begyndt at drømme stort. De har fået færten af en ny epoke, hvor det igen - som i 1980'erne - er de Konservative, der svinger dirigentstokken i det borgerlige Danmark. Slut med lillebror-rollen overfor Venstre.

Det er naturligvis rygterne om Anders Fogh Rasmussens mulige exit fra Statsministeriet og hans efterfølger Lars Løkke Rasmussens bilagskrise, der nærer den konservative selvtillid.

I en rundspørge foretaget af Ritzau til konservative vælgerforeningsformænd vil hele 80 procent således have statsministerposten, når Anders Fogh Rasmussen går af.

I Venstre er der stor irritation over den debat, men også for den konservative leder, Bendt Bendtsen, er kravet om en konservativ statsminister et problem.

Selv om det ligner en tillidserklæring.

Bendt Bendtsen har som formand fået det tidligere borgerkrigshærgede parti til at marchere i takt, men han har ikke været i stand til at rejse partiet i meningsmålingerne, og han har aldrig kunnet bringe De Konservative ud af lillebror-rollen.

Når partifællerne nu drømmer om, at en konservativ stikker en kæp i hjulet på Anders Fogh Rasmussens overdragelse af Statsministeriet til Lars Løkke Rasmussen, så er det muligvis ikke Bendt Bendtsen, de ser for sig - men justitsminister Lene Espersen.

Bendt Bendtsen kan vælge at blive på posten og argumentere for, at der netop er brug for kontinuitet, men partifællernes voksende selvbevidsthed gør det ikke nemmere.

Han vil ikke kunne levere statsministerposten, så længe De Konservative er mindre end halvt så store som Venstre, og så længe VK kun har flertal med Dansk Folkeparti.

Den konservative leder kan i stedet udnytte situationen til at bringe sit eget generationsskifte på plads. For ét af de store spørgsmål er nemlig, hvad den kun 54-årige Bendt Bendtsen skal lave bagefter. De Konservative vil kunne kræve indrømmelser for at støtte Lars Løkke Rasmussen, og det kan skabe åbninger for Bendt Bendtsen.

En model er, at Bendt Bendtsen overtager posten som EU-kommissær, når Venstres Mariann Fischer Boels periode udløber i efteråret 2009. Timingen vil være perfekt.

Hvis Anders Fogh Rasmussen for eksempel skulle blive generalsekretær i Nato næste forår, så vil kommissærposten sikre en slags skæv symmetri, der nok vil tiltale Bendt Bendtsen.

Det er ikke bare Anders Fogh Rasmussen, men også Bendt Bendtsen, der kan det der med udlandet.

Selv om det største regeringsparti sjældent afskriver sig kommissærposten, så vil det være svært for Venstre at sige nej til netop Bendt Bendtsen.

Der er dog også andre muligheder.

De Konservative kan også kræve posten som Folketingets formand.

En passende fornem post med mindre arbejde, men den bliver tidligst ledig efter næste valg, og det kan skabe et tidsmæssigt problem for Bendt Bendtsen.

Det kan dog også være, at Bendt Bendtsen vælger at trappe ned. Han har haft hjerteproblemer og kunne få tid til gården og sine hobbyer.

Der er stadig ingen markante profiler i Det Konservative Folkeparti, der lægger pres på Bendt Bendtsen. Han bestemmer selv tid og sted.

Men hvis Anders Fogh Rasmussen rejser og overlader Statsministeriet til Lars Løkke Rasmussen, så skal Bendt Bendtsen beslutte, om han vil blive og kæmpe med sit eget partis store forventninger.

Eller måske selv rejse til Bruxelles.

Hvad gør mon Bendt Bendtsen?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce