Opdateret kl. 13.20 med kommentarer fra Assens' borgmester.

Torsdag formiddag blev der sat lys op på de to motorvejsbroer på Langesøvej og Spedsbjergvej.

Mindre end halvandet døgn efter den seneste episode, hvor sten blev kastet ned fra en motorvejsbro og ramte bilister på Fynske Motorvej, blev der torsdag formiddag sat lysmaster på de to broer, hvor der igennem seneste par år har været problemer. Det er på Langesøvej i Assens Kommune og Spedsbjergvej i Odense Kommune.

Beslutningen blev taget onsdag formiddag af de to borgmestre i Assens og Odense Søren Steen Andersen (V) og Peter Rahbæk Juel (S), som betaler for opsætningen, mens Energi Fyn betaler for strømmen.

Efter dødsulykken i august 2016, hvor en tysk kvinde afgik ved døden, efter den bil, hun var passager i, blev ramt af en sten, der blev smidt fra broen fra Langesøvej, blev der sat lys op på den pågældende bro. Men i februar i år blev den taget ned igen.

Nu er der så igen lys på broen på Langesøvej og som noget nyt også på Spedsbjergvej, hvorfra der i september blev kastet en sten, der ramte en bil på motorvejen.

- Borgmestrene har taget en beslutning om, at de gerne vil bakke op om et tryghedsskabende initiativ, og det er vi rigtig glade for, siger Johnny Schou, der er politiinspektør ved Fyns Politi.

Master er midlertidige

Hvor længe lysmasterne på de to broer skal bliver stående, er uvist. Under alle omstændigheder er løsningen ikke permanent, understreger borgmester Søren Steen Andersen (V).

- Det er midlertidigt, ligesom det var sidste gang. Det næste må være, at vi skal diskutere, om der skal sættes lys, hegn eller kameraer op på hver motorvejsbro i Danmark. Vi skal ikke have en diskussion om det i hver kommune, for det er ikke en bro, som vi ejer. Det er Vejdirektoratet, der gør det, siger Søren Steen Andersen.

- Kommer disse lysmaster ned, før der er kommet en permanent løsning?

- De kommer ned, når der er en politifaglig vurdering af, at de ikke skal være der mere, svarer Assens-borgmesteren.

Justitsministeriet har varslet, at der skal sætte 30 kameraer op på vejbroer, som har været særligt udsat for stenkast mod trafikken, men det er endnu ikke blevet sat i værk.

- Synes du, det ville være oplagt, at der bliver sat et kamera op på broen på Langesøvej?

- Det oplagte er der, hvor politiet skønner, at der er brug for dem, og det kan sagtens være på Langesøvej, siger Søren Steen Andersen.

  • Skovrider_Henrik_(2015)_016

    Af:

    Jeg er journalist og jourhavende på Fyens.dk.

Mere om emnet

Se alle
25
Stenkaster-sager: Fynsk retsordfører siger nej til omfattende dna-register

Stenkaster-sager: Fynsk retsordfører siger nej til omfattende dna-register

1
Placering uvist: De første kameraer sættes op på motorvejsbroer til januar

Placering uvist: De første kameraer sættes op på motorvejsbroer til januar

2
Ramte bilister raser over stenkaster: - Din dumme leg kunne have taget mit eller andres liv

Ramte bilister raser over stenkaster: - Din dumme leg kunne have taget mit eller andres liv