Opdateret kl. 15.20 med oplysninger fra politiet.

En bøde på 4500 kroner samt en udvisning af landet lød dommen til en 16-årig bulgarer, der prøvede at køre fra politiet.

En 16-årig bulgarsk dreng er blevet idømt bøde og udvisning af landet, efter han blev stoppet af politiet på motorvejen ved Kolding efter en biljagt over det meste af Fyn natten til torsdag.

Drengen sad bag rattet i en BMW, som havde hans forældre og to mindre søskende som passagerer. De var kommet i politiets søgelys, fordi bilen snød sig igennem betalingsanlægget ved Storebælt.

Da politiet forsøgte at stoppe bilen på Vestfyn, fortsatte BMW'en med 220 kilometer i timen, inden den blev bragt til standsning, fordi den var punkteret, efter den havde kørt over en sømmåtte ved Middelfart.

- Det er endt ud med, at han har fået en bøde på 4500 kroner, og hans far har fået en bøde på 2500 kroner for at overlade førerretten til ham, oplyser vagtchef Lars Thede fra Fyns Politi.

Bøden har den 16-årige fået for forskellige overtrædelser af færdselsloven - blandt andet fordi han ikke ville stoppe for politiet.

Derudover er drengen udvist af Danmark. Ifølge politiet vil drengen og hans familie blev fulgt til den dansk-tyske grænse, fordi familien er hjemmehørende i Tyskland.

  • Skovrider_Henrik_(2015)_016

    Af:

    Jeg er journalist og jourhavende på Fyens.dk.