Hun tror på en fremtid med historie


Hun tror på en fremtid med historie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nina Lundehave følger ikke med strømmen i sit studievalg. Hun begynder at læse historie efter sommerferien og satser på en fremtid som gymnasielærer med rent humanistiske fag. Humaniora er ellers blevet skældt meget ud for at producere kandidater til den rene arbejdsløshed.

- Jeg har sidefag i filosofi, og nu vil jeg gerne læse historie. I øjeblikket taler mange om, at der ikke er brug for os, men jeg ved, at en del gymnasielærere snart skal på pension, så her vil der være brug for nye lærere, siger Nina Lundehave.

Hun frygter ikke arbejdsløsheden, for hun husker stadig den gang undervisningsministeren hed Bertel Haarder og opfordringen hed ingeniør-uddannelsen.

- En masse folk fulgte opfordringen, og så voksede arbejdsløsheden blandt ingeniører pludselig voldsomt. Det er umuligt at vide, hvad der er behov for om fem år. Derfor læser jeg noget, som interesserer mig. Det er nødvendigt for at kunne være passioneret omkring sit fag. Ellers er det svært at formidle det videre til andre, så de synes, det er interessant. Jeg tror på, at bare jeg har viljen og drive nok, så finder jeg også et arbejde ud fra de kvaliteter, jeg har, siger Nina Lundehave.

Sidste år var der adgangsbegrænsning på historie - det er der ikke i år, hvor der endnu er ledige pladser. Faget har oplevet en reduktion i antallet af første prioriterede ansøgninger på 37 procent, selv om interessen for historie blandt befolkningen er meget stor.

- Jeg kan godt lide at vide, hvad der er sket, før jeg blev født, og hvordan samfundet har udviklet sig. Det er meget spændende at høre personlige historier om 2. Verdenskrig, men jeg vil også gerne have de faktuelle ting på plads. Og så tror jeg på, at vi kan lære noget af historien, siger Nina Lundehave.

Hun tror på en fremtid med historie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce