Humaniora hårdest ramt


Humaniora hårdest ramt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

STUDIEVALG: Glædeligt at unge søger naturvidenskabeligt, siger minister
Fem procent færre unge søger i år mod et humanistisk studie end sidste år. Til gengæld oplever de naturvidenskabelige og tekniske uddannelser en tilsvarende stigning, og det glæder videnskabsminister Helge Sander (V).

- Det gør det lettere at leve op til regeringens ambition om Danmark som et højteknologisk samfund, og det flugter med de lovforslag, som kommer i efteråret, siger han.

Helge Sander beklager, at studielederne på landets universiteter kalder det en hetz mod de humanistiske fag.

Det er en løsning

- Det kan da godt være, at nogle føler det som hetz, og det er da heller ikke problemfrit, at optaget på humaniora falder. For eksempel er der kommet for få ind på de erhvervssproglige uddannelser. Men det er nu engang humanisterne, der har sværest ved at finde beskæftigelse bagefter, og vi bliver hele tiden spugt, hvad vi kan gøre for at få dem i arbejde, og en af løsningerne er, at optaget bliver mindre.

Helge Sander glæder sig samtidig over, at optaget på universiteterne er lidt større end sidste år, selv om årgangen af unge på 20-24 år er tre procent mindre. Samtidig er der flere yngre ansøgere.

- Det er helt klart udtryk for en erkendelse i samfundet af, at mere viden er nødvendigt, hvis vi skal klare os. Og de, der gør karriere i forskningsmæssig sammenhæng er ofte dem, der kommer tidligt i gang, siger ministeren.

Humaniora hårdest ramt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce