Togrejsende klipper hegn i stykker og krydser spor for at komme hurtigere frem

Stenstrup: Torsdag skriver Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis, at en fem-årig pige mandag var ved at smutte gennem et ødelagt hegn på Stenstrup Station.

Var hun ikke blevet holdt tilbage af sin mor, kunne den lille pige være endt på skinnerne.

Hegnet er nu nødtørftige repareret, men skaden skyldes ikke manglende vedligeholdelse, oplyser sektionschef i Banedanmark Mads Thostrup.

- I det her tilfælde er der ikke tale om misligholdelse. Hegnet er klippet op af togpassagerer, der krydser sporet for at spare tid, forklarer Mads Thostrup og tilføjer, at Banedanmark har ansat en entreprenør til at holde øje med uregelmæssigheder på stationen.

Koster 800.000 kroner om året

Det ændrer dog ifølge Mads Thostrup ikke ved, at togrejsende overalt i landet ødelægger hegn og krydser spor for at komme hurtigere frem.

- Derfor har vi på landsplan afsat 800.000 kroner om året alene til reparation af hegn. Derudover har vi en anden pulje, der bruges til at sætte nye hegn op for, siger Mads Thostrup og varsler skrappere midler, hvis problemet på Stenstrup Station gentager sig.

- Så går vi over til anden slags hegn på fem millimeter i tykkelsen, der er noget sværere at klippe over, oplyser Mads Thostrup.

  • Af:

    Journalist på Fyns Amts Avis på Langeland og Ærø. jeg er født og opvokset i Svendborg og har som tidligere dekoratør og fængselsbetjent boet rundt om i landet gennem de sidste 20 år. Jeg er uddannet journalist fra Center for Journalistik, SDU, i 2014. Og jeg skriver bredt om lokale forhold på de to øer.

Mere om emnet

Se alle
5
Hul i hegn: Barn kunne gå ind til tog

Hul i hegn: Barn kunne gå ind til tog