Hovedperson i straffesag er stukket af


Hovedperson i straffesag er stukket af

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det var forgæves, da retten blev sat mod mistænkt afrikansk menneskehandler. Oplysningen om, at hun var stukket af, nåede aldrig frem til dommer og anklager.

Alt var klar. Retsformand og domsmænd var mødt, det samme var anklageren, forsvareren, sekretæren og tolken. Og vidnerne var tilsagt.
Men straffesagen mod en nigeriansk kvinde tiltalt for menneskehandel kom aldrig i gang. Kvinden er nemlig stukket af fra den psykiatriske afdeling, hvor hun var anbragt, uden at beskeden om den flygtede fange var nået frem til retten.

Sagen var sat til at begynde mandag i Københavns Byret, men alle måtte gå hjem med uforrettet sag.

Den 36-årige kvinde stak allerede af den 17. februar, og det meddelte hospitalet i Brøndbyøster angiveligt til det lokale politi i Albertslund.

Men hverken Københavns Vestegns Politi eller Københavns Politi har tilsyneladende modtaget beskeden fra hospitalet.

- Vi har en stående aftale om, hvordan den slags situationer skal håndteres. Pilen peger på, at den procedure ikke er blevet fulgt, og at hospitalet ikke har sendt os en fax, siger vagtchef Kim Madsen, Københavns Vestegns Politi.

Mandag mødte to politifolk fra Københavns Politi op på den psykiatriske afdeling for at køre kvinden fra Nigeria til retten. Og først da stod det klart, at retssagen måtte aflyses.

Sagens anklager, statsadvokatfuldmægtig Charlotte Larsen, kan ikke sige, hvordan fejlen, som hun kalder en kommunikationsbrist, er opstået.

Den nigerianske kvinde, der nu er efterlyst af politiet, blev anholdt i november 2008, da politiet slog til mod prostitutionsmiljøet på Vesterbro. Hun er tiltalt for at have tjent en halv million kroner ved at have udnyttet en række kvinder fra hjemlandet.

Kvinderne blev ifølge politiet huset af den 36-årige i en lejlighed på Maria Kirkeplads og truet til at trække på gaden. Det skulle blandt andet være sket ved hjælp af voodoo.

Især blandt nigerianske kvinder er det set flere gange, at kvinderne bliver holdt fast i prostitution, fordi de frygter, at voodootroldmænd i hjemlandet vil nedkalde forbandelser over dem, hvis de bryder ud af "kontrakten" med deres bagmænd.

Hovedperson i straffesag er stukket af

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce