Konservative Henrik Nielsen og hans kone var hovedpersonerne i årets valgvideo-hit "Jeg ska' ski do"

Henrik Nielsen ville have opmærksomhed i Svendborg kommune, så han kunne få et godt valg for Det Konservative Folkeparti. Det kan man roligt sige, at han fik, da han og fru Mette sang sig gennem "Bare vi er vi to", eller som den kom til at hedde i folkemunde: "Jeg ska' ski do".

Her inden jul var der klikket på den 733.000 gange, og den kom under behandling på stort set samtlige medier. En sjov oplevelse, kalder Henrik Nielsen det, når han ser tilbage i dag:

- Der gik cirka et kvarter, fra vi offentliggjorde den på Facebook, til den første tv-kanal ringede. Den skød jo afsted i raketfart, og det kom da bag på mig, at det blev så vildt. Det havde jeg slet ikke set komme, siger Henrik Nielsen.

21/11-2017

21. november var der kommunalvalg, men det var kampen op til, der gjorde, at Henrik Nielsen pludselig var ham de alle talte om. Den konservative spidskandidat i Svendborg, optrådte han i duet med sin kone i en cover-version af monster-hittet Despacito, der blev til "Jeg ska ski do", fordi Henrik havde skaffet et toiletskur til Svendborg Havn. Aviserne, TV Avisen, Deadline, Go' Morgen og Go'Aften - de var der alle.

Videoen blev til i samarbejde med lokale Desiree Ulrich og Bandit Productions, der også stod bag Sydfyn Style, hvor fire sydfynske borgmestre freestylede over Gangnam Style. Med samme dødsforagt gik Henrik og Mette all-in uden sikkerhedsnet med autotune og rap.

- Det var jo for sjov, og det var virkelig skægt at lave videoen. Min oplevelse er da også, at de fleste synes, den er sjov. Der er mange, der griner med os, men der er nok også nogle, der griner af os. Når nogen siger, at det var modigt af os, så kan det jo også være en måde at sige det på, siger Henrik Nielsen, der også har fået kritik.

- Mette er en frisk pige

- Der er også dem, der synes, at det er useriøst at lave sådan noget, og at de ikke kan tage mig alvorligt som politiker og ikke vil stemme på mig. Det har nok været det gennemgående blandt kritikerne, siger han.

Han synes nu ikke, at det underminerer hans rolle som politiker, at han har lavet sjov og ballade i en video.

- Jeg arbejder hårdt og seriøst politisk, men jeg bruger også humor i mit politiske arbejde, siger han.

Mens Henrik i forvejen er et halvkendt ansigt i det sydfynske, så måtte Mette opleve sig selv blive samtaleemne i hele landet fra den ene dag til den anden.

- Mette er en frisk pige. Hun har altid støttet mit politiske arbejde, så det var ikke spor svært at overtale hende til at være med. Opmærksomheden har ikke ramt hveken Mette eller mig personligt. Det har bare været en sjov oplevelse, siger Henrik Nielsen.

- Jeg måtte sige stop

Til gengæld betød den store opmærksomhed, at Henrik Nielsen hurtigt sagde stop til at optræde i forskellige medier, der ville snakke video med ham.

- Jeg var jo i gang med en valgkamp, så jeg ville bruge min tid på at snakke politik. Jeg kunne slet ikke følge med mere, så jeg har i virkeligheden ikke læst ret mange af de kommentarer, der har været til videoen. Men mine elever på handelsgymnasiet var gode til at holde mig orienteret.

De Konservative fik et dårligt kommunalvalg i hele landet - også i Svendborg. Henrik Nielsen fik dog 1.836 personlige stemmer, hvilket kun blev overgået af den nyvalgte socialdemokratiske borgmester, Bo Hansen. Det var dog en tilbagegang i forhold til valget for fire år siden, da Henrik Nielsen fik 2215 stemmer.

-Jeg tror nu ikke, det har noget med min video at gøre. Hvis der er nogen, der har fravalgt mig på grund af den, så er der sikkert nogle andre, der har stemt på mig netop på grund af videoen. Det er gyngerne og karussellen, tror jeg.

Henrik Nielsen er i hvert fald frisk på at lave en skæv video igen til næste valg.

- Ja med mindre partiet synes det er en rigtig dårlig idé, når vi har holder generalforsamling i januar. Det tror jeg nu ikke, siger han.

Se videoen herunder:

  • Byrne_Tommy_(2015)_004

    Af:

    Tommy er journalist på samfundsredaktionen og arbejder med stofområder som politik, sundhed og uddannelse. Han har tidligere arbejdet på erhvervsredaktionen og har også vikarieret som politisk reporter på Christiansborg. Tommy er gift (for anden gang), har to børn og bor mest i Odense men også på Langeland, hvor de har et fritidshus i Lohals.

Mere om emnet

Se alle
Ærø-læge om 2017 i mediemøllen: Det har været hårdt, men jeg ville gøre det igen

Ærø-læge om 2017 i mediemøllen: Det har været hårdt, men jeg ville gøre det igen

5
Da #Metoo tog en drejning på 180 grader

Da #Metoo tog en drejning på 180 grader

1
Tatovørsag gjorde ham berømt: 86 gange i medierne

Tatovørsag gjorde ham berømt: 86 gange i medierne