Hospitalskamp om hjertepatienter


Hospitalskamp om hjertepatienter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fire hjertecentre til de vestdanske patienter er for mange, mener ledende overlæge. Antallet af bypassoperationer er på kort tid faldet med 20 procent.

Der bliver hård kamp om hjertepatienterne, hvis de foreløbige meldinger om den nye fordeling af specialer på de danske sygehuse holder stik.

Ifølge Dagens Medicin er Sundhedsstyrelsens intentioner om at samle specialer indenfor hjertekirurgien færre steder endt som tomme løfter. Alle fem danske hjertecentre overlever. Herunder det private Hjertecenter Varde og hjerteafdelingen på Aalborg Sygehus, som eller har været dømt ude.

Sundhedsstyrelsen offentliggør sidst på måneden den længe ventede specialeplan, som skal omstrukturere det danske sygehusvæsen. Større sygehuse og flere privathospitaler vil få status som ekspertcentre og få tildelt specialfunktioner inden for behandling af patienter, som har brug for avanceret behandling.

På Skejby Sygehus er der undren, fordi der ikke er patienter nok til fire hjertekirurgiske behandlingssteder vest for Storebælt. De seneste to år er antallet af bypassoperationer faldet med næsten 20 procent. det har periodisk givet tomme operationsstuer på Skejby.

- Sundhedsstyrelsen startede med at sige, at højt specialiserede funktioner skulle ligge på universitetshospitalerne. Det undrer os, og det ligner en rent politisk beslutning, at de har fravalgt at følge de første udmeldinger, siger leden overlæge Lars Ilkjær til Dagens medicin.

Hospitalskamp om hjertepatienter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce