Sagen om tidligere regionsrådsformand Carl Holsts (V) brug af regionale midler er så principiel, at den var værd at bruge næsten 100.000 kroner på.

Den eksterne advokatundersøgelse af mulighederne for en erstatningssag mod tidligere regionsrådsformand Carl Holst (V) var alle 90.000 kroner (eksklusiv moms) værd, hvis man spørger to af de mest markante Holst-kritikere i regionsrådet. Selv om rapporten kommer med samme anbefaling som regionens egne jurister: At regionen ikke skal indlede en erstatningssag.

Hverken Ida Damborg (SF) eller Lasse Krull (K) vil udtage sig om indholdet i rapporten fra Halling-Overgaard Advokatfirma, der onsdag eftermiddag behandles på et lukket punkt på et forretningsudvalgsmøde. Men begge mener, at sagen har så principiel karakter, at alle muligheder for en erstatningssag skulle afsøges.

Fyens.dk har tidligere onsdag beskrevet indholdet i den fortrolige rapport, som avisen er i besiddelse af.

- 90.000 kroner er mange penge, men det er pengene værd at bruge dem på at få sikkerhed i så principiel en sag, siger Ida Damborg, der er medlem af forretningsudvalget.

Hun bemærker, at advokatudgifterne i ambulance-sagen var endnu højere.

Lasse Krull, der også sidder i forretningsudvalget, er enig.

- Vi har fået nye og vigtige informationer i en principiel sag. De var ikke blevet afdækket, hvis vi ikke havde fået en ekstern vurdering, siger han.

Forretningsudvalgets indstilling og rapporten behandles i regionsrådet sidst i oktober.

  • Byline billeder

    Af:

    Jeg er journalist og nyhedsredaktør på Fyens Stiftstidende og Fyens.dk. Med udgangspunkt i samfundsdelen af aktualitet-, samfunds- og erhvervsredaktionen i Odense skriver jeg primært om forhold i Region Syddanmark - herunder sygehusvæsenet og akutområdet. Tidligere har jeg arbejdet som erhvervsjournalist på avisen og har desuden en fortid på Jydske Vestkysten samt artikelbureauet Storyhouse. Privat bor jeg i Odense og har to børn.