Holger K skal ikke nyde noget af slingrende S-regering


Holger K skal ikke nyde noget af slingrende S-regering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Menneskeret: Radikalt ultimatum presser Lykketoft: Hvad med 24-års-reglen?
En socialdemokratisk regering uden deltagelse af De Radikale vil blive ustabil og komme til at føre en zigzagkurs. Det siger SF's formand, Holger K. Nielsen til striden mellem de to gamle regeringspartier om udlændingepolitikken.

- Jeg tror, at sådan en ren socialdemokratisk regering vil få mange vanskeligheder, vi vil få en langt mere ustabil regering. Den vil blive nødt til at zigzagge sig igennem og ofte sammen med Venstre. Og det er ikke særligt tillokkende, siger SF-formanden.

Den radikale leder, Marianne Jelved, har sagt, at hendes parti i tilfælde af en valgsejr for oppositionen ikke vil være med til at gendanne SR-regeringen, medmindre Socialdemokraterne går med til at sløjfe VK-regeringens stramninger af reglerne for ægtefællesammenføring, som Europarådets menneskerettighedskommissær har fordømt som i strid med konventionerne på området. De Radikale forlanger 24-års-reglen lempet til 21-år og det såkaldte tilknytningskrav afskaffet for danske statsborgere. Reglerne indebærer, at en dansker skal være fyldt 24 år for at kunne søge om at hjembringe en ægtefælle fra udlandet, samt at ægteparret samlet set skal have størst tilknytning til Danmark for at få lov.

Holger K. Nielsen støtter De Radikales melding og påpeger, at SF deler den radikale kritik af Socialdemokraternes udlændingepolitik. Også selv om striden svækker regeringsalternativet.

- Det er Mogens Lykketoft (S), der er problemet. Man kan ikke bebrejde De Radikale eller SF noget. Socialdemokraterne legitimerer i virkeligheden regeringens og Dansk Folkepartis reaktionære udlændingepolitik, siger Holger K. Nielsen.

Han siger, at han ikke har forstået Marianne Jelveds meldinger sådan, at De Radikale end ikke vil pege på en socialdemokratisk regeringen i tilfælde af en valgsejr.

- Det kan jeg ikke forestille mig. For så stiller situationen sig jo anderledes, siger SF-formanden med henvisning til, at De Radikale så risikerer, at VK-regeringen så kan fortsætte i den situation, at De Radikale er tungen på vægtskålen i folketingssalen.

Marianne Jelved vil ikke sige, om De Radikale blot vil boykotte et regeringssamarbejde med Socialdemokraterne, eller om partiet helt vil undlade at lægge mandater til et parlamentarisk grundlag for en ren socialdemokratisk regering.

- Jeg vil ikke gå mere ind i den sag på nuværende tidspunkt, siger Marianne Jelved.

Pia udfordrer

Dansk Folkepartis leder, Pia Kjærsgaard, efterlyser en klar melding fra Socialdemokratiets formand om, hvor partiet står i spørgsmålet om ændringer i VK-regeringens regler.

Hun påpeger, at der er forskellige meldinger fra partiet, hvad angår reglerne fra ægtefællesammenføring, som blandt andre folketingsmedlem Karen Jespersen og en række socialdemokratiske borgmestre ønsker bevaret i VK-regeringens udformning under alle omstændigheder, mens andre - heriblandt Svend Auken - kræver reglerne lempet - også under alle omstændigheder. Imens siger den politiske ordfører, Frank Jensen, at reglerne kun skal lempes, hvis regeringens jurister eller landets domstole giver Europarådets menneskerettighedskommissær ret.

- Mogens Lykketoft kan ligeså godt komme ud af busken nu. For ellers bliver det et evigt tema under valgkampen, siger Pia Kjærsgaard.

DF-lederen siger, at hun har Socialdemokraterne mistænkt for efter næste valg at ville løbe fra ledelsens løfte om at stå fast på 24-årsreglen og tilknytningskravet for så at kunne danne regering med De Radikale

Holger K skal ikke nyde noget af slingrende S-regering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce