Holger K. frygter krig mellem kristne og muslimer


Holger K. frygter krig mellem kristne og muslimer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Terrorangrebet på USA viser, at forestillingerne om at gøre sig usårlig er en illusion, siger SF's formand, Holger K. Nielsen, til Ritzau fra sit hotelværelse i Washington DC. Sammen med andre medlemmer af Folketingets Udenrigspolitiske Nævn er han i Washington for bl.a. at studere og diskutere de amerikanske planer om et missilskjold.

Han frygter, at tirsdagens begivenheder vil blive opfattet som starten på en krig mellem den kristne og den muslimske verden.

- Hvis det sker, så kan det udvikle sig til noget meget farligt, siger han.

Da terrorangrebene ramte World Trade Center i New York og forsvarsministeriet, Pentagon, i Washington D.C. sad medlemmerne af nævnet i National Defense University og diskuterede mulighederne for terrorangreb.

- Vi diskuterede, hvilke angreb man kunne forestille sig, raketangreb eller terrorattentater, og da vi kom ud, så vi røgen fra Pentagon. Det hele er meget uvirkeligt, siger Holger K. Nielsen, der beskriver stemningen i den amerikanske forbundshovedstad som fuldstændig underlig.

- Folk er i chok. Det er langsomt ved at sive ind, hvor forfærdeligt det her er, siger han. At de danske politikere ikke befandt sig i Pentagon i dag (tirsdag, red.), er ifølge Holger K. Nielsen en ren tilfældighed.

- Vi skulle have været der i morgen (onsdag, red.), men det kunne ligeså godt have været i dag (tirsdag, red.). Det kan vi selvfølgelig ikke lade være med at tænke på, siger han.

Efter besøget i National Defense University kørte medlemmerne af nævnet til udenrigsministeriet, State Department, hvor de blev mødt af mennesker, der flygtede fra stedet af frygt for flere angreb.

Holger K. frygter krig mellem kristne og muslimer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce