En ekstra bevilling på omkring 500.000 kroner til Teater Momentum er den primære årsag til, at operachef Jesper Buhl går i utide

En uenighed om fordeling af støttekroner, synes at være den primære grund til, at operachef Jesper Buhl fra Den Fynske Opera trækker stikket

Onsdag meddelte Jesper Buhl, at han forlader sin stilling i utide. Uden at smække med døren, hed det sig. Men gammelt nag ruster ikke.

Jesper Buhl havde håbet, at blive kompenseret for et gammelt amtstilskud, da Odense Kommune pludselig stod med en lille halv million støttekroner fra da Anders Nyborg stoppede sin teatervirksomhed NoDomain.

- Odense Kommune havde altså mulighed for at kompensere de 226.000, som vi havde mistet i amtstilskud - hvilket er mange penge i et budget som vores. Men det valgte man ikke at gøre, konstaterer Jepser Buhl.

Odense Kommune gav de ledige støttekroner til Teater Momentum og Odense Internationale Filmfestival.

- Vi kan sådan set godt acceptere en nulløsning på vores økonomi, men når der pludselig tilflyder 500.000 kroner til nogen andre, som også er omfattet af den her nulløsning, så er det kæden hopper af, siger Jesper Buhl.

Han kan godt acceptere, at kommunen vælger at prioritere et andet teater, som rammer Odenses ambitioner om at få fat i det unge publikum.

Bliver holdt for nar

- Fred være med det. Men når man har sagt, at der ikke er flere penge, og der så alligevel er nogen, der får ekstra, synes jeg, man holder os andre for nar, mener han.

Kulturchef Ellen Drost fra Odense Kommune forsvarer, at de ekstra støttemidler tilfaldt Teater Momentum:

- Det er helt klart et teater, som har stor succes, mange tilskuere, og som har et meget højt aktivitetsniveau. Det har slet ikke været inde i billedet, at give penge til Den Fynske Opera, som kompensation for amtstilskuddet.

Ellen Drost vil ikke vil spekulere i årsagen til operachefens afgang.

- Hvad baggrunden er, skal jeg ikke gøre mig klog på.

Jesper Buhl fortsætter som chef for Den Fynske Opera frem til august.

  • Seymore_Martin_(2015)_07

    Af:

    Jeg er digital jourhavende på Fyens.dk, derudover er jeg madanmelder og skriver fra tid til anden også bog- og cd-anmeldelser. Jeg er medlem af Odense Fødevarefællesskab og er frivillig ved Odense International Film Festival.

Mere om emnet

Se alle
3
Operachef ene om Odense-kritik

Operachef ene om Odense-kritik

23
Savner flere penge: Jesper Buhl forlader Den Fynske Opera

Savner flere penge: Jesper Buhl forlader Den Fynske Opera

Rod i økonomien: Momentum-leder skal rydde op i operaen

Rod i økonomien: Momentum-leder skal rydde op i operaen