Højest seks måneder til Esbern Snarre


Højest seks måneder til Esbern Snarre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dansk flåde skal højest være udsendt seks måneder om året til Somalias kyst, siger Lene Espersen. DF er uenig.

Et dansk flådebidrag skal i fremtiden være udsendt maksimalt seks måneder om året for at bekæmpe pirateri ved Somalias kyst.

Sådan lyder det i regeringens oplæg til en piratstrategi for 2011 til 2014, som partiet fremlægger for udenrigspolitisk nævn onsdag morgen.

- Vi har valgt at sige, at den kadence, der normalt er med at være der seks måneder om året i piratsæsonen, det vil vi fortsætte med, siger udenrigsminister Lene Espersen (K).

Regeringens faste støtteparti, Dansk Folkeparti, bærer en stor del af ansvaret for, at krigsskibet Esbern Snarres mandat blev forlænget både i december og marts.

Partiet har hele tiden argumenteret for, at den danske deltagelse i Natos Operation Ocean Shield skal gøres permanent.

Og her vækker beslutningen om at begrænse indsatsen til seks måneder harme.

- Jeg er saft suseme ikke tilfreds. Det her er et tilbageskridt og helt utilfredsstillende. Det står i forsvarsforliget, at vi skal kunne udsende op til to enheder kontinuerligt, siger partiets forsvarsordfører, Ib Poulsen, til Jyllands-Posten og fortsætter:

- Nu udsender vi en halv - eller en enhed i et halvt år ad gangen. Hvor er det lige, at der er behov for flåden, hvis det ikke er her. Jeg så hellere to enheder ude, for det er det, der giver mening.

Lene Espersen har noteret sig kritikken, men har ikke i sinde at ændre beslutningen.

- Svaret er, at vi har begrænsede ressourcer til rådighed, og Danmark skal ikke løse problemet alene, siger hun.

Regeringens piratstrategi indeholder blandt andet også udsendelse af et maritimt overvågningsfly, tilladelse til bevæbnede vagter og hjælp til opbygning af en kenyansk kystvagt.

Højest seks måneder til Esbern Snarre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce