Højere tobaksafgifter er måske overflødige


Højere tobaksafgifter er måske overflødige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Antallet af rygere rasler ned, og udviklingen gør måske behovet for højere tobaksafgifter unødvendigt, mener Forebyggelseskommissionens formand Mette Wier.

Forebyggelseskommissionens formand Mette Wier glæder sig over det drastiske fald i antallet af rygere. Skræmmekampagnerne har virket, mener hun.

- Det er jo helt fantastisk som rygertallet rasler ned, siger Mette Wier.

Ifølge Sundhedsstyrelsens seneste opgørelse, er det nu kun 16 procent af danskerne, som ryger dagligt, mens syv procent ryger af og til.

- Udviklingen er så lovende, at behovet for yderligere skrappe midler som for eksempel forhøjede afgifter kan vise sig at blive overflødige. Vi nærmer os glædeligvis norske og svenske tilstande, siger Mette Wier.

Hun mener, at Sundhedsstyrelsens seneste skræmmekampagne mod rygning har været særdeles virksom. Telefonerne for at få hjælp til rygestop har været rødglødende gennem de seneste måneder.

Den positive kurve for rygertallet er endnu ikke smittet af på forekomsten af lungekræft efter rygning, men det skyldes den naturlige forsinkelse, der ligger i, at det tager tid at udvikle sin kræftsygdom, fastslår Mette Wier.

Kampen mod den farlige røg er dog ikke ovre, fastslår forebyggelsesformanden. Hun beklager, at antallet af smøger, der ryges, er næsten ligeså stort som hidtil. Det betyder med andre ord, at de tilbageblevne rygere pulser mere end nogensinde.

Den store udfordring består fortsat i at få fat i gruppen af inkarnerede rygere.

- Og her mener jeg, at for eksempel rygning på enkeltmandskontorer udgør et større problem end rygning på de små værtshuse, siger Mette Wier.

Højere tobaksafgifter er måske overflødige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce