Høj hastighed årsag til Rådhusplads-ulykke


Høj hastighed årsag til Rådhusplads-ulykke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

27-årig bilist risikerer sigtelse for at bringe andres liv og førlighed i fare efter ulykke på Rådhuspladsen i København. Ramt fodgængers tilstand stabil.

For høj hastighed var årsag til trafikulykken på Rådhuspladsen i København søndag aften.

Det viser bilinspektørens foreløbige undersøgelse, som støttes af forklaringer fra flere af de 70 vidner, politiet har talt med i forbindelse med ulykken.

Politiet overvejer nu, om den 27-årige fører af bilen skal sigtes for at bringe andre menneskers liv og førlighed i fare.

- Ifølge vidneforklaringerne kører han lidt for kvikt og mister herredømmet over bilen, da han forsøger at bremse ned for at holde for rødt ved fodgængerovergangen til Vesterbrogade. Bilen skrider ud og rammer flere fodgængere, der står ved busstoppestedet på Rådhuspladsen, siger den centrale vagtleder ved Københavns Politi, Søren Viborg.

Hastighedsbegrænsningen er 50 kilometer i timen på ulykkesstedet, men ifølge vidner kørte bilisten omkring 70 kilometer i timen. Det kan politiet dog først fastlægge nærmere, når de tekniske undersøgelser er færdiggjort.

Seks personer blev ramt af den sorte BMW, da den ramte en lysregulering og snurrede rundt. Hårdest gik det ud over en russisk kvinde, der er indlagt på Bispebjerg Hospital med indre blødninger, som lægerne arbejder på at stoppe. Hendes tilstand betegnes dog som stabil.

Derudover har en dansk kvinde fået et brud på hoften. Hun er ligeledes uden for livsfare.

Politiet har rent rutinemæssigt taget en blodprøve fra føreren, som man nu afventer resultatet af.

Men der er ikke noget, der tyder på spirituskørsel, siger Søren Viborg:

- Vi skal nu have samlet alle vidneforklaringer og høre hans egen forklaring, før vi tager stilling til, om han skal sigtes for at bringe andres liv og førlighed i fare.

Den 27-årige bilist er kendt af politet for tidligere at have kørt for stærkt.

Høj hastighed årsag til Rådhusplads-ulykke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce