Hjulpet ved et tilfælde

På St. Dannesbo i Brylle har de oplevet en enorm tilgang af unge hjemløse mennesker, hvoraf mange har et stofmisbrug. Forsorgshjemmet har derfor været nødt til at omlægge en række pædagogiske principper. Det blev til ungeprojektet "Det er muligt". 26-årige Kenneth Jørgensen fra Århus har været med i projektet. Han har sluppet misbruget og har fanget drømmen om et rigtigt liv. FOTO: PETER LETH-LARSEN

Hjulpet ved et tilfælde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HÅNDSRÆKNING: Kenneth Jørgensen fandt lysten, troen og viljen til livet på forsorgshjemmet St. Dannesbo

Drømmen om et bedre liv med egen lejlighed og en fodboldkarriere har været tilstede i Kenneth Jørgensens tanker længe.

Men afstanden fra drøm til virkelighed har altid virket milevid. Både misbrug, iltert temperament og hjemløshed har lagt uoverstigelige hindringer i vejen.

Først gennem det seneste års tid er han begyndt at tro på, at drømmetilværelsen faktisk kan blive virkelighed.

- Det er længe siden, jeg har haft det så godt, som jeg har nu. Jeg ved, hvad jeg vil, og arbejder hen i mod det, siger den 26-årige århusianer, der fandt hjælp til at bringe drømmen om et rigtigt liv ned i realistiske højder i det fynske.

Fandt hjælp ved tilfælde

- Egentlig var et tilfælde, at jeg endte i Odense. For et par år siden rejste jeg væk fra Århus. På grund af en masse ting, forklarer Kenneth Jørgensen og flakker lidt i blikket.

-Det hører til fortiden. Jeg har ikke fortrudt, at jeg tog afsted og skal heller ikke tilbage til Århus lige med det samme. Måske om et par år, når jeg har fået mere styr på mit liv, siger den 26-årige århusianer og afslutter den del af samtalen.

Efter at have zigzagget rundt et stykke tid efter afskeden med Århus fandt Kenneth Jørgensen frem til for-sorgshjemmet St. Dannesbo i Brylle, hvor et projekt for det stigende antal unge på for-sorgshjemmet netop var skudt i gang.

- Jeg havde hørt, at de gjorde noget for unge på St. Dannesbo. Sådan noget rygtes. Hvor der ikke er noget for os, kommer man ikke, forklarer Kenneth Jørgensen.

Det kan du ikke

Gennem de sidste otte måneder har han deltaget i projektet på St. Dannesbo.

- Jeg har altid fået at vide, at jeg ikke kunne det og det. Tilsidst tror man på det. Men under projektet begyndte jeg at tro på mig selv og at jeg kunne, hvad jeg besluttede mig for. Vi arbejdede meget med at finde ud af, hvordan de drømme, vi havde om livet, kunne blive virkelige, siger Kenneth Jørgensen.

Tro på det

Ideen var at skabe en vej fra drømmetilværelsen til de unges virkelighed ved at finde ud af hvilke delmål, de skulle nå på vejen mod det uopnåelige.

- Jeg skulle arbejde med mit hashmisbrug, mit temperament og at kunne sige min ærlige mening og forklare, hvordan jeg har det med mine omgivelser. Det er nødvendigt for at klare sig i det daglige. Det har jeg arbejdet med, og jeg har det bedre, end jeg har haft længe, forklarer Kenneth Jørgensen, der er klar til at arbejde videre mod drømmen.

Han har en plan med sit liv, selvom det har lange udsigter.

- Det vigtigste er at tro på sig selv, understreger Kenneth Jørgensen.

Hjulpet ved et tilfælde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce