Hjort regner på Christmas' ønsker


Hjort regner på Christmas' ønsker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Finansminister Claus Hjort har sat sine embedsfolk til at regne på Pia Christmas' krav til 2020-plan.

Hjælp til hjerneskadede personer og flere offentlige steder med gratis internet til danskerne. De to forslag fra løsgængeren Pia Christmas-Møller er embedsmændene i Finansministeriet gået i gang med at regne på.

Forslagene skal være en del af Pia Christmas-Møllers betaling for at lægge det 90. og afgørende mandat til regeringens samlede 2020-plan.

De to forslag berører henholdsvis den sundhedspakke og den vækstpakke, som regeringen fortsat mangler for at være helt i hus med sin 2020-plan.

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) havde håbet, at kunne lukke sundhedspakken onsdag, men den tidsplan blev ødelagt, da Kristendemokraternes Per Ørum Jørgensen valgte at forlade forhandlingerne.

Det skete, fordi regeringen ikke ville efterkomme hans hovedkrav om at få bevaret akutfunktionerne på sygehusene i Holstebro, Svendborg og Næstved. Dermed var regeringens flertal for planen i fare.

I stedet holdt økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) et timelangt møde med Pia Christmas-Møller, hvor han reelt fik mandat til at forhandle videre onsdag aften.

De officielle forhandlinger mellem regeringen og Dansk Folkeparti blev dog ændret til uformelle møder, som blandt andet skal bruges til at afklare, hvad Pia Christmas-Møllers ønsker til en aftale vil koste, og hvordan man kan tilgodese yderområderne, efter Per Ørum Jørgensens exit fra forhandlingerne.

På forhånd tegner det dog til, at parterne hurtigt kan nå til enighed, så en aftale måske kan forhandles på plads ved et officielt møde torsdag.

Hjort regner på Christmas' ønsker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce