Hjort om S-klage: Dårlig sag og afledning


Hjort om S-klage: Dårlig sag og afledning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Finansministeren afviser, at han har brudt spillereglerne, efter at Socialdemokraterne har klaget over ham.

De har en dårlig sag, og de skjuler deres egen plans mangler.

Sådan lyder svaret fra finansminister Claus Hjort Frederiksen (V), efter at Socialdemokraterne har besluttet at klage over ham for læk af oplysninger.

Finansministeren afviser, at han har været for åbenmundet.

- Det vil jeg klart afvise. Jeg har bedt om en foreløbig vurdering af S og SF's økonomiske 20202-plan, og den har jeg fået. Derudover er der så er et spørgsmål fra finansudvalget, og når det er færdigt, så skal det nok komme over, siger han og fortsætter:

- Det svar, som finansudvalget får, er mere omfattende.

Socialdemokraterne klager til Folketingets formand, Thor Pedersen (V), over Hjort, fordi finansministeren i socialdemokratisk optik har forbrudt sig mod regler og aftaler om samarbejdet mellem regeringen og Folketinget.

Han har ifølge S-finansordfører Morten Bødskov lækket et svar på et spørgsmål til Jyllands-Posten, før det er oversendt til Folketingets finansudvalg.

Avisen beskriver nemlig - med udgangspunkt i beregninger fra Finansministeriet - at Socialdemokraterne og SF mangler mindst 22 milliarder kroner i deres økonomiske plan "Fair løsning 2020".

I værste fald vurderer Finansministeriets regnedrenge, at der mangler finansiering for 39 milliarder kroner, skriver JP.

Ifølge finansministeren dækker klagen over, at Socialdemokraterne vil aflede opmærksomheden fra, at finansieringen i deres økonomiplan - ifølge Finansministeriet - halter.

- Det er jo bare det gamle kneb med at angribe, når man har en dårlig sag, siger han.

Hjort vurderer på baggrund af beregningerne fra ministeriet, at S/SF i planen Fair Løsning 2020 - ud over at mangle finansiering - også trækker folk ud af arbejdsmarkedet til skade for økonomien og øger Danmarks gæld.

- Det er klart, at når de har så store katastrofale huller, så er det nemmere bare at klage til Thor Pedersen, siger han.

Hjort om S-klage: Dårlig sag og afledning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce