Hjort er uenig i begrundelse for Cavling

DR-journalist Jesper Tynell fik fredag overrakt Cavlingprisen i Journalisternes Hus. Han får prisen for sit arbejde i radioporgammet Orientering, hvor han blandt andet har afsløret lovbrud i beskæftigelsesministeriet.

Hjort er uenig i begrundelse for Cavling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Claus Hjort ønsker DR's Jesper Tynell tillykke med Cavlingprisen for sin afdækning af lovbrud i Beskæftigelsesministeriet. Men han er uenig i begrundelsen.

- Det er et mirakel, at jeg er på fri fod, hvis man skal tro begrundelsen for Cavlingprisen.

Sådan lyder det fra finansminister Claus Hjort Frederiksen (V), efter at DR's reporter Jesper Tynell fredag fik overrakt Cavlingprisen 2009. Tynell får den vigtigste pris i dansk journalistik for sin afdækning af lovbrud i Beskæftigelsesministeriet, mens Claus Hjort Frederiksen endnu var beskæftigelsesminister.

- Det ønsker jeg ham tillykke med. Det er fremragende for demokratiet, at der er mennesker, der er så langt inde i sagerne. Men hvis mine forbrydelser er så store som beskrevet, så burde jeg sidde inde, siger Claus Hjort Frederiksen.

Tynell har ifølge Cavling-komitéen blandt andet påvist, at Claus Hjort Frederiksen uden om Folketinget afskaffede kravene til udenlandske arbejdstageres sikkerhed i farlige job. Ministeren pålagde ulovligt kommunerne at standse udbetalingen af kontanthjælp til mennesker, der ikke var omfattet af den såkaldte 300-timers-regel. Ministeren bestilte statistikker hos sine embedsmænd, der skulle vise, at kommunerne var bedre end arbejdsformidlingerne til at få ledige i arbejde. Og han iværksatte forsøg med tvangsaktivering af sygemeldte uden først at spørge Folketinget.

Men det er skudt langt over målet, mener Claus Hjort.

- Alt, hvad der er foretaget, er foretaget fuldt åbent i form af beslutninger i Folketinget. Men der er begået fejl. En af dem er, at Den Sociale Ankestyrelse underkendte en lovfortolkning i Beskæftigelsesministeriet. Det betegner jeg ikke som en forbrydelse, siger Claus Hjort Frederiksen.

Prisen er består af 20.000 kroner og en statuette, der forestiller journalisten Henrik Cavling, som stiftede det daværende københavnske journalistforbund i 1904.

Hjort er uenig i begrundelse for Cavling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce