Hjort er parat til at spænde ben for EU-budget


Hjort er parat til at spænde ben for EU-budget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvis EU gør vrøvl, når der skal forhandles EU-budget og Danmark vil have EU-rabat, er Hjort parat til veto.

Danmark er parat til at nedlægge veto, når der næste år skal forhandles budget i EU, og Danmark skal kræve en milliard kroner i rabat på kontingentet - en milliard, der skal finansiere en del af regeringens 2020-plan.

- Hvis jeg skal sige det helt hardcore, så kræver budgettet enstemmighed, siger Claus Hjort Frederiksen (V).

Tidligere mandag kunne man i Berlingske læse, at statsminister Lars Løkke Rasmussen havde krævet en syv milliarder kroner stor rabat på EU-kontingentet over for EU's kommissionsformand, José Manuel Barroso.

Rabatten dækker over den budgetperiode, der løber fra 2014 til 2020.

Men Claus Hjort Frederiksen medregner kun en milliard i de 47 milliarder, som regeringen nu har fundet i forhandlingerne om Danmarks økonomiske fremtid frem mod 2020.

- Det her er jo en balance. Fordi hvis vi får mere i rabat end den ene milliard, ville vi få mere end, hvad de andre lande fik. Så skulle de også begynde at kræve sig kompenseret, fordi Danmark fik en bedre rabat, siger Claus Hjort Frederiksen (V).

Det danske krav om EU-debat kommer på et tidspunkt, hvor Danmark ellers ikke er i kridthuset hos flere af de øvrige EU-lande, der er stærkt utilfredse med regeringens planer om at genindføre grænsekontrollen.

Også formanden for EU-Kommissionen, José Manuel Barroso, kritiserede i slutningen af sidste uge Danmark for den kontroversielle beslutning

Balladen om grænsekontrollen er et resultat af 2020-forhandlingerne, hvor Dansk Folkeparti krævede øget grænsekontrol i betaling for at gå med til, at regeringen forringer efterlønnen.

EU-Kommissionen har efterfølgende kritiseret Danmark for ikke først at undersøge, hvorvidt det er i strid med Schengenaftalen om frie grænser i EU.

Og kommissionsformand Barroso har i et brev krævet en forklaring fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

Hjort er parat til at spænde ben for EU-budget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce