Hjort: Ingen håndslag på reformer


Hjort: Ingen håndslag på reformer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lene Espersen lægger pres på Venstre og kræver markante reformer inden for fem år. Vi skal først igennem krisen, siger Claus Hjort, der ikke vil give håndslag.

Ro på. Vi skal først have styr på arbejdsløsheden og den økonomiske krise, før vi kan tale reformer. Det er beskeden fra finansminister Claus Hjort Frederiksen (V), efter at De konservatives leder, Lene Espersen, kræver markante reformer inden for fem år.

Den Konservative udmelding kommer efter, at De Radikale har efterlyst reformer for 30 milliarder kroner. Men ingen af partierne skal regne med håndslag fra Venstre.

- Der er ingen, der kan få håndslag på noget som helst. Vi har vedtaget, at vi skal sikkert igennem krisen, og det gør vi ikke ved at træffe andre foranstaltninger, der kvæler et spirrende opsving, siger Claus Hjort Frederiksen.

Han fastslår samtidig, at ingen endnu ved, hvor langvarig og dyb krisen bliver. Første bud kommer fra Finansministeriets regnedrenge omkring 1. februar. En anden vigtig brik lægges, når EU senere på året forventes at stille krav om, at Danmark nedbringer det underskud, der er opstået som følge af krisen.

Lene Espersen advarer på sin side partierne - heriblandt Venstre - mod at føre en strudsepolitik og opfordrer til, at man ser fordomsfrit på alle de forslag, der måtte komme. De Radikale har blandt andet foreslået en afskaffelse af efterlønnen, men det bliver ikke på Claus Hjorts initiativ.

- For mit vedkommende har vi et efterlønsforlig, og det står vi ved. Jeg tager ikke initiativ til at indkalde parterne bag forliget, men kommer Socialdemokraterne, SF og De Radikale med et ønske om at drøfte den sag, så er døren altid åben, siger Claus Hjort.

Han afviser, at Venstre er ifærd med at udskyde upopulære beslutninger om reformer.

- VK-regeringen har gennemført en endeløs række af reformer, så længe vi har haft regeringsmagten. Men man kan ikke lave en megareform, der løser Danmarks problemer i resten af dette århundrede, siger Claus Hjort Frederiksen.

Hjort: Ingen håndslag på reformer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce