Hjort: I får ikke flere penge

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) har på KL's årlige møde om kommunernes økonomi advaret kommunerne om, at de ikke skal sætte næsen op efter flere penge de næste år.
Foto: Arkivfoto: Nils Mogensen Svalebøg

Hjort: I får ikke flere penge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunerne må de næste år klare sig med at arbejde smartere og billigere. Regeringen har i forvejen holdt dem skadefri af krisen, siger finansministeren.

Der bliver nul flere kroner til kommunerne i flere år fremover. De må klare presset på deres budgetter ved at tilrettelægge deres administrationsarbejde smartere til færre udgifter.

Det er beskeden fra finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) på Kommunernes Landsforenings årlige møde om kommunernes økonomi.

- I bedste fald står den på kommunal nulvækst i de kommende år. Der er ganske enkelt ikke plads til, at vi år efter år øger rammen til service i kommunerne, som det har været muligt hidtil, siger finansministeren.

Det bliver blandt andet ikke flere penge, siger han, til kommunernes indsats på det såkaldt specialiserede socialområde - handicappede og børneanbringelser m.m., hvor udgifterne er eksploderet i de seneste år.

Finansministeren fremhæver tre områder, hvor kommunerne kan rationalisere på deres administration og skaffe ekstra penge til velfærdsservice:

Opgaverne kan løses mere effektivt, for eksempel ved at samle kommunernes administrationen på folkeskoler eller ældrecentre på rådhuset.

Kommunerne kan spare flere penge på digitalisering, for eksempel så forældre skal gå på internettet for at indskrive deres børn i skolen.

Og så skal de kommunalt ansatte med hjælp fra regeringens afbureaukratiseringsplan lettes for en masse administrativt bøvl.

Regeringen holder i forvejen hånden over kommunen ved at sikre dem økonomiske garantier for, at deres udgifter ikke løber løbsk, ligesom de kan vælge en statsgaranti for skattegrundlaget, så indtægtssiden er sikret, påpeger finansministeren.

- Selv om krisen har banket et stort hul i statskassen, så skærmer vi kommunekasserne mod krisen, siger Claus Hjort Frederiksen.

Hjort: I får ikke flere penge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce