Hjort: Danmark klarer krise-skærene


Hjort: Danmark klarer krise-skærene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mens Europa står midt i sin dybeste recession i efterkrigstiden, skal den hårdt ramte økonomi i Danmark nok klare sig, vurderer den danske finansminister.

Selvom statsfinanserne smerter, arbejdsløsheden breder sig og den danske økonomi slår decideret bak, bør Danmark alligevel glæde sig: Vi står nemlig enormt godt rustet til at køre gennem krisetunnelen og sole os i lyset på den anden side.

Det mener finansminister Claus Hjort Frederiksen, der i dag deltog i sit første EU-finansministermøde med en "vis æresfrygt" som ny dreng i klassen.

- Vi er ikke som lande, der har en kæmpe bilindustri, som går ned. Vi er begunstiget af, at vi kan tilpasse os, forklarer den tidligere beskæftigelsesminister, som lovpriser de små- og mellemstore virksomheder.

EU-Kommissionen lancerede mandag sin økonomiske forårsprognose, der må give migræneanfald på regeringskontorer Europa over. Klodens største handelsblok står midt i den "dybeste og mest omfattende recession i efterkrigstiden", som økonomikommissær Joaquín Almunia formulerer det.

I Danmark tørrer økonomien ind med 3,3 procent i år, mens budgetunderskuddet rammer 3,9 procent næste år. Samtidig fordobles arbejdsløshedskøen fra 2008 til 2010, men jobtabene får ikke Claus Hjort Frederiksen på kapitulationens rand:

- Vi må ikke glemme, at det trods alt ligger på et overskueligt niveau set i dansk historisk sammenhæng. For slet ikke at tale om, hvis vi sammenligner os med andre lande, siger han.

Hjort: Danmark klarer krise-skærene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce