Hjertepatienter er svære at tjene penge på


Hjertepatienter er svære at tjene penge på

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skal høj dansk standard på hjertebehandling bevares, kræves et stærkt offentligt sundhedsvæsen, der også kan magte de tunge patienter, mener Hjerteforeningen.

Et stærkt offentligt sygehusvæsen er livsvigtigt for hjertepatienter, selv om privathospitaler har udsigt til at få tildelt en eftertragtet ekspertstatus af Sundhedsstyrelsen.

Det fastslår Hjerteforeningen efter, at det er kommet frem, at Sundhedsstyrelsen overvejer at give det private Hjertecenter Varde status som ekspertcenter i hjertekirurgi på linje med offentlige sygehuse.

I Hjerteforeningen har man tillid til, at Sundhedsstyrelsen vil foretage sine prioriteringer på et "strikt fagligt grundlag".

- Men det er meget vigtigt, at vi fortsat har et velfungerende offentligt sygehusvæsen på hjerteområdet, hvor akut og højt specialiseret hjælp her og nu ofte er en forudsætning for patientens overlevelse, siger formanden for Hjerteforeningen, overlæge Peter Clemmensen.

Han mener derfor, at privathospitaler kan udføre mindre komplicerede operationer som ballonudvidelser, som det allerede sker i Varde. Men at en udstrakt grad af behandling i det offentlige skal sikre den kvalitet i den offentlige hjertebehandling, som for alvor blev løftet med den første hjertepakke i 1993.

- I øvrigt lider mange patienter på hjerteområdet ofte af mange ledsagende sygdomme. De er derfor dyre og plejekrævende og derfor ganske uinteressante for private hospitaler at behandle. Også af den grund er der fortsat stor brug for høj kvalitet og stor kapacitet på de offentlige hospitaler, siger Peter Clemmensen.

Han kalder det kontroversielt, hvis man beslutter at opruste på et privathospital samtidig med, at der er overkapacitet på de offentlige sygehuse i Aalborg og i Skejby.

Hjertepatienter er svære at tjene penge på

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce