Hjemmeværnet er blevet flyvende

Hjemmeværnet er klar til at gå på vingerne.

Hjemmeværnet er blevet flyvende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Cessna-fly kan gå i luften til fynske eftersøgninger, overvågninger og trafikkontrol

Hjemmeværnet indsatte i går fire nye flyvende delinger rundt om i landet, og dermed er Danmark dækket med fly, der på en halv time kan gå i luften til eftersøgninger, overvågning, trafikkontrol, miljøuheld, militære øvelser og andre situationer, hvor overblik fra luften kan være en fordel.

Informationschef i Hjemmeværnet Tuf Krenchel siger, at et Cessna-fly med plads til pilot og navigatør nu er fast stationeret på Odense Lufthavn i Beldringe og som udgangspunkt er flyet et supplement til SOK's helikoptertjeneste.

Meningen er bl.a., at Hjemmeværnets fly skal tage sig at opgaver, der vurderes for små til helikopterindsats.

Der er ved at blive udarbejdet særlige handleplaner, hvor politi, brandvæsen og beredskab kan erfare, hvordan overblikket bliver bedre ved eftersøgning af bortkomne, lokalisering af forurening eller en trafiksituation, der skal vurderes.

- Vi ser frem til, at Hjemmeværnets flypersonale indgår i et tæt samarbejde med Fyns Politi, siger Tuf Krenche.

Hjemmeværnet har siden 2007 haft fly og besætninger i Maribo, Roskilde, Esbjerg og Rønne lufthavne og fra i går blev også lufthavnene i Randers, Skive, Sindal og Odense centre for flyvende delinger. Derfor har Hjemmeværet fra nu af pilot og navigatør siddende standby i Beldringe.

Der er tale om spareprogram, idet Cessna-flyet er en billigere løsning end SOK's helikoptere. For mens det koster samfundet omkring et par tusinde kroner at sende et Hjemmeværnsfly af sted, så koster det mindst 20.000 kroner at sende Søværnets helikopter op til en opgave.

Flytjenesten er i en forsøgsperiode iværksat af Forsvarsministeriet, og den varer frem til udgangen af 2009.

Hjemmeværnet er blevet flyvende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce